Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 134

Als een echte ‘vrijbuiter’ trekt Hubertus zijn wissels over de Hoge Veluwe

Inmiddels zijn de anderen ook op de hoogte gesteld en zit ik ondertussen – vanaf het bospad – die hele grote jongen hier voor mij te observeren. Wat een verschil met zo’n anderhalve maand geleden, toen hij als een ware vechtersbaas zijn tegenstanders met veel geweld en geweigekletter versloeg in de ‘bronstarena’.
Nee… dan ken je hem nu bijna niet meer terug, hij is de rust zelve en onverstoorbaar eet hij zijn buikje vol.

Hubertus als een echte ‘vrijbuiter’ van de Hoge Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Heel even ‘oog in oog’ met het bijzondere hert Hubertus – Foto: ©Louis Fraanje

Kippenvel-moment

Als hij genoeg heeft gegeten, gaat zijn kop omhoog en kijkt hij even op z’n gemak eens om zich heen en dan, heel even staan we ‘oog in oog’, twee vrijbuiters en een ieder op zijn eigen manier. En… weer is daar die hele aparte blik in zijn ogen, waarvan ik bijna zeker weet dat hij me herkend, zo’n ‘kippenvel-moment’ wat je niet kunt verklaren en ook niet uit te leggen valt.  Maar… Hubertus helpt mij wel even uit de droom, hij vindt het blijkbaar weer mooi  geweest en gaat aan de wandel.

Hubertus zwerft over de Eikelkamp op zoek naar voedsel – Foto: ©Louis Fraanje

De herfstkleuren zijn nog niet  overal verdwenen…

– Foto’s: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

Herfstbos

Tussen de bomen door zie ik Jannie en Florus even verderop het fietspad opgesteld staan, zo kunnen ze van een afstandje en zonder verstoring Hubertus op de gevoelige plaat vastleggen. De ene met haar filmcamera en de ander met zijn fotocamera, want het blijft een mooi gezicht om Hubertus zo door het herfstbos te zien zwerven. Ik loop even iets de andere kant op en leg mij horizontaal op het fietspad, om zo vanuit een zo laag mogelijk standpunt het hert er zo mooi mogelijk op te krijgen, wat maar ten dele gelukt. Wel staat Hubertus mij even aan te kijken, met een blik in zijn ogen die op dat moment ‘boekdelen’ spreekt!

Dan komt hij tussen de bomen vandaan en steekt het fietspad over – Foto: ©Louis Fraanje

Jannie en Florus en een onverstoorbare Hubertus…

…een wel heel vreemde situatie – Foto: ©Florus van den Berg

 

 

 

 

 

 

 

 

Hubertus vindt het wel weer genoeg en trekt het bos in – Foto: ©Louis Fraanje

Winter rust

Al met al was het weer een mooie ontmoeting en des te meer, omdat dit in principe zijn eigen ‘stek’ is, waar hij graag vertoeft. Of hij hier ook zal blijven deze winter, dat is natuurlijk een vraag die de gemoederen voorlopig wel bezig zal houden. Maar lieve mensen, geduld is een schone zaak, we wachten het gewoon wel af en daarnaast lijkt mij het allerbeste, om Hubertus de komende tijd zoveel mogelijk met rust te laten!

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 135

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/11/22/het-legendarische-hert-hubertus-deel-134/