Oversteekplaats voor koeien!

Overstekende koeien op het platteland, dus… goed uitkijken en ‘geduld’ oefenen

Hoe vaak wordt het niet gezegd: “Daar sta je dan!” Nou… zo stond ik een tijdje geleden ergens op een binnenweggetje in het buitengebied van Voorst op de Veluwe.  Links in het weiland liepen koeien te grazen en rechts ook, heel landelijk en tevreden liepen ze daar.

Een koe… dat is weer eens iets anders dan ‘overstekend wild’ – Foto: ©Louis Fraanje

Prachtige oplossing

Totdat ik ineens een waarschuwingsbord tegenkwam met een koe erop. En even later  een wildrooster, of eigenlijk twee achter elkaar, met daartussen een straatje voor ‘overstekende’ koeien. Een prachtige oplossing voor het vee, dat nu heel gemakkelijk van de ene naar de andere wei kon verkassen.  Uiteraard is het voor automobilist eventjes goed uitkijken en ‘geduld’ oefenen, dat heb ik persoonlijk ondervonden.

Ja meneer, op het platteland hebben wij koeien voorrang – Foto: ©Louis Fraanje

– Foto: ©Louis Fraanje

Afwisselend landschap

We waren een rondje aan het maken door het schitterende buitengebied van Voorst, als je van het Veluwse platteland houdt, dan is dit je ware. Een kleinschalig gebied, met een grote verscheidenheid aan landschapstypen, koeien in de wei met knotwilgen en populieren aan de randen. Heel afwisselend, ook mede door de vele houtwallen en kleine bosjes, daarover heb ik ook een fotoreportage op mijn Facebook-pagina gezet. Bekijk en lees op Louis Fraanje – 

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/11/20/oversteekplaats-voor-koeien/