Stoere 8-ender reebok in de heide

Reebok met rechts 4 en links 3 enden – Foto: ©Louis Fraanje

Een reebok met een bijzonder gewei…

Op maandag 8 oktober jl. waren Fransien en ik weer eens over de Hoge Veluwe aan het zwerven.  En zo tegen de klok van half vijf in de middag, zagen we op de Reemsterheide, ongeveer ter hoogte van het ‘Bosje van Staf’ een reebok tussen de heidestruiken.

Met de kijker eens even gekeken wat voor vlees(ree) we in de kuip hadden en al gauw ontdekten we dat er iets bijzonders aan het gewei was te zien.

Ook natuurfotograaf Bert Veerman, die naast ons stond, meende iets aparts ontdekt te hebben aan het gewei van de reebok.

In ieder geval was het niet zomaar een gewone 6-ender, nee… zeer zeker niet. Aan de rechterstang telde ik bij elkaar 4 enden en links 3 stuks, nou… dat was apart, een oneven 8-ender dus.

Midden in de Reemsterhei, een reebok met een bijzonder gewei – Foto: ©Louis Fraanje

Dezelfde bok

Gauw de camera in de aanslag gebracht, om de bok vast te leggen op de gevoelige plaat, want zoiets loop je niet elke dag tegen het lijf. Onderwijl ik hem aan het fotograferen was, moest ik ineens aan Bas Worm denken, hij was in augustus ook op de Hoge Veluwe geweest en is toen precies dezelfde bok tegengekomen. Hij heeft er destijds ook nog iets over geschreven op het weblog. Lees meer >>>

Tussen de heidestruiken groeit blijkbaar nog wat lekkers – Foto: ©Louis Fraanje

Als hij in onze richting kijkt laat hij een blaffend geluid horen – Foto: ©Louis Fraanje

En dan gaat hij er ineens als een speer vandoor – Foto: ©Louis Fraanje

Mooi natuurmoment

En al was de heide dit jaar dan wat minder dan vorig jaar, het blijft gewoon een schitterend gezicht om zo’n mooie rood/bruine reebok, hoog door de heide te zien springen. Dat zijn nou de mooie natuurmomenten, die je als natuurliefhebbers zomaar in je schoot geworpen krijgt, daar worden Fransien en ik dan ook echt blij van!

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/11/01/stoere-8-ender-reebok-in-de-heide/