Bronstroep galmt over de Hoge Veluwe – Deel 3

Hoogbronst op het Reemsterveld van de Hoge Veluwe

De volgende avond op woensdag 26 september waren wij er natuurlijk weer, dat kun je begrijpen, want nu ging het erom spannen. Er liepen nu ineens zoveel geweidragers in het veld, dat kon nog spannend worden.

En dat waren ook zeker geen kleine jongens, dus het plaatshert kon het nog weleens moeilijk gaan krijgen en dat bleek later op de avond wel weer eens heel erg duidelijk.

Drie geweidragers dicht bij elkaar in het veld, dat vraagt om moeilijkheden – Foto: ©Louis Fraanje

Eventjes overleggen met elkaar… of…

… loopt het toch anders? – Foto’s: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

Bronstgevecht

Het geburl was niet van de lucht en de hele avond weerklonk de bronstroep van de herten over het Reemsterveld.  De grote jongens daagden elkaar uit en vochten als gladiatoren in de arena en het gekletter van de geweien daverde over de Veluwse heide.
Beetje jammer was het wel, dat de avondzon met haar felle schijnsel het fotograferen enigszins bemoeilijkte, maar toch lukte het om het bronstgevecht te volgen en vast te leggen.

Samen lopen ze parallel, dat kan maar één ding betekenen… – Foto: ©Louis Fraanje

Knokken met de geweien…

… en doorgaan tot het bittere eind – Foto’s: ©Louis Fraanje

 

 

 

Ze weten beiden van geen ophouden – Foto:© Louis Fraanje

Als de koppen omhoog komen, is het één al geweien wat we zien – Foto: ©Louis Fraanje

De verliezer blaast de aftocht, maar de overwinnaar laat zijn bronstroep horen – Foto: ©Louis Fraanje

De spanning stijgt…

Als het gevecht ten einde is en de verliezer de aftocht blaast, draait de overwinnaar zich in onze richting, gooit zijn kop achterover en laat hij zijn bronstroep over de heide galmen. Weer een tegenstander die het onderspit moet delven in de strijd om de hindes, maar… zal er dan nu ook voor de zoveelste keer een ander plaatshert het bronstroedel overnemen? Vol spanning wachten we af wat er gaat gebeuren…

Lees ook: Bronstroep galmt over de Hoge Veluwe – Deel 4

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/10/01/bronstroep-galmt-over-de-hoge-veluwe-deel-3/