Noordwaarts naar Texel – Deel 48

Tropische temperaturen, leuke ontmoetingen en lekker eten…

Donderdag 7 juni 2018 is dus onze laatste vakantiedag op Texel en het is heerlijk weer en zo rond het middaguur heersen er tropische temperaturen tot wel 26°C.

Dan blijf je niet thuis natuurlijk, dan moet je gewoon naar het strand en de zee, dat hebben we ook gedaan, heerlijk onderuit in de stoel ‘lekker bruun’ worden op het strand bij Paal 28!

1 foto 1 fransien op strand texel

Fransien is even de temperatuur van het zeewater wezen voelen – Foto: ©Louis Fraanje

2 foto 2 louis en fransien op strand texel

Relax man en het vrouwtje ook natuurlijk, dat kun je begrijpen – Foto: ©Louis Fraanje

Gezellig en warm

Zullen we een zeebad nemen, of toch maar niet? Fransien is inmiddels naar de branding gelopen en voelt met haar hand of het te doen is. Van veraf kan ik al aan haar gezicht zien, dat het zeewater nog niet erg warm is in deze tijd van het jaar, dat zal straks in juli wel beter zijn. Maar in de zomermaanden juli en augustus laten we Texel voor wat het is, dan is het er – wat ons betreft – veel te druk.  Tussendoor hebben we ook nog heerlijk in de schaduw ‘gezellig’ zitten kletsen met mensen uit Duitsland en daarbij lekker wat gegeten en gedronken. En…  heerlijk uitgerust rijden we zo tegen de klok van vieren naar ons vakantiehuisje terug.

3 foto 3 oversteken konijn texel

Overstekend kleinwild, konijnen hebben het hier prima naar hun zin – Foto: ©Fransien Fraanje

4 foto 4 overstekend konijn texel

Een komisch gezicht, zo’n klein ding vlak voor je voeten…

5 fot 5 overstekend konijn texel

… erg komisch – Foto’s: ©Fransien Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

Komische ontmoetingen

Konijntjes, die waren er genoeg dit seizoen op Texel en zeker in de buurt van ons huisje, tjonge… jonge… zo af en toe liepen zij je zowat ondersteboven. En dat leidde soms tot komische situaties, vooral als er weer eens zo’n klein konijntje opeens van rechts uit de dekking kwam. Om vervolgens vlak voor de voeten van enkele vakantiegangers over te steken, mensen schrokken zich soms echt een ongeluk.  Daarnaast was het soms ook heel aandoenlijk om met dat kleine grut geconfronteerd te worden en leverde dit leuke plaatjes op.

6 foto 6 konijnen op texel weg

Maar… het zijn er wel erg veel op dit moment – Foto: ©Louis Fraanje

7 foto 7 konijntjes texel

Twee aan twee zitten ze te wachten…

8 foto 8 konijntjes texel

… en maar koekeloeren – Foto’s: ©Fransien Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

Praten over ‘vrogger’

Zo rond de klok van half vijf komt broer Gerrit met zijn vrouw Janny het parkeerplaatsje oprijden, want… als afsluiter zouden we lekker een warme hap eten op het terras van ons vakantiehuisje.  En ondertussen gezellig ‘babbelen’ over de afgelopen tijd en – niet te vergeten – over ‘vrogger’ – praten, leuke herinneringen ophalen. Onder het genot van een lekker ‘koud’ Texels pilsje, met de welluidende naam ‘Skuumkoppe’, lukte dat heel aardig, mag ik wel zeggen.

9 foto 9 janny gerrit en fransien eten texel huisje

Gezellig bij elkaar op het terras van ons vakantiehuisje – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte…

Na het eten zitten we nog even wat bij te praten, maar dan komt ineens wat grondmist opzetten, dat is wat minder en omdat mijn broer nog terug moet naar De Koog, besluiten ze om te gaan. Morgen is het weer vroeg dag en moet er nog het een en ander gereld worden. We nemen – op de ons zo bekende manier – afscheid van elkaar, dat wil zeggen; beetje gekkigheid en emotie door elkaar, als echte ‘broers’ is misschien wat beter uitgedrukt.  Ook Fransien en Janny kunnen elkaar wel aan, zoals ze dat op de Veluwe zeggen.
We blijven zwaaien, tot ze echt helemaal uit het zicht zijn verdwenen!

Lees ook: Noordwaarts naar Texel – Deel 49

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/08/17/noordwaarts-naar-texel-deel-48/