Naar buiten in het “Rauwe Veld” – Deel 34

Veulentjes bij de wilde pony’s tussen de boterbloemen…

Als ik op die bewuste avond weer eens in het Rauwe Veld ben, wordt getroffen door de enorme gele zee van boterbloemen. Het is echt ‘overweldigend’ zo’n enorme gele vlakte en daar tussendoor de donker- en lichtbruine lijven van de Shetlandpony’s. En inmiddels zijn er ook al een aantal veulens geboren, niet zo heel ver bij mij vandaan krijgt er eentje zijn ‘twaalfuurtje’, dat is pas echt genieten.

Zo stonden ze samen in de gele bloemenzee van boterbloemen - Foto: ©Louis Fraanje

Zo stonden ze samen in de gele bloemenzee van boterbloemen – Foto: ©Louis Fraanje

Het veulentje krijgt zijn 'twaalfuurtje...

Het veulen krijgt zijn ‘twaalfuurtje…

Genoeg gedronken... - Foto: ©Louis Fraanje

Genoeg gedronken… – Foto’s: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

Blonde merrie

De bruine merrie met de lange blonde manen ken ik wel, nou ben ik niet zo’n echte paarden/pony-kenner maar deze ‘blonde merrie’ spreekt bij mij wel heel erg tot de verbeelding. Ik heb daar al eens eerder iets over gezegd en wat zoiets nou is, dat kan ik niet verklaren, maar dat is blijkbaar de natuur van mens en dier. En… blijkbaar is het wederzijds, want als ik in de buurt ben, komt ze hinnikend op mij af, net of ze mij gedag wil zeggen. Het klinkt misschien gek, maar ik heb er verder geen andere verklaring voor.

Achter het drietal staat een mooi bruin veulen en helemaal aan de horizon de bekende witte hengst – Foto: ©Louis Fraanje

Een mooi bruin veulentje

Een mooi bruin veulen…

...jong leven tussen de bloemen - Foto's: ©Louis Fraanje

…jong leven tussen de bloemen – Foto’s: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

Bruin veulentje

Ook loopt er een heel mooi bruin veulen tussen te scharrelen, bij zijn donkere moeder, echt een lust voor het oog. En als hij op een gegeven ogenblik alleen ergens tussen de boterbloemen staat, kan ik hem heel mooi  vastleggen op de gevoelige plaat. Een vertederend ogenblik, dat ‘oog in oog’ staan met zo’n jonge boreling.

Een schitterend beeld, die twee zo bij elkaar - Foto: ©Louis Fraanje

Een schitterend beeld, die twee veulens zo bij elkaar – Foto: ©Louis Fraanje

Afwijzende reactie

Een eindje verderop staan twee veulens bij elkaar, het lijkt erop of de ene wil spelen, maar dat de ander daar blijkbaar geen behoefte aan heeft. Want hij of zij reageert wat afwijzend naar de soortgenoot. Deze lichtbruine veulens zijn ongetwijfeld afkomstig van de bekende ‘witte’ hengst, oftewel de schimmel, die tot nu toe op de achtergrond is gebleven. Maar… dat gaat zo dadelijk veranderen, hoe dat afloopt leest u in het volgende deel.

Lees ook: Naar buiten in het Rauwe Veld – Deel 35

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/05/22/naar-buiten-in-het-rauwe-veld-deel-34/