Bomen en hun geheimen

Vergroeiingen aan bomen laten onze fantasie de vrije loop…

Een tijdje geleden hebben Fransien een bezoekje gebracht aan de Begraafplaats in Ede en onwillekeurig viel ons oog op de verschillende vergroeiingen aan een aantal bomen.  Soms zomaar een ingedeukte plek of een boomwond en dan weer echt een hele rare en kromgegroeide stomp, waarin wij allerlei fantasiefiguren ontdekten. Maar… iedereen ziet er natuurlijk wel weer wat anders in en dat is nou juist het leuke van dit soort rare boomvormen!

Dit lijkt wel een heel groot oog met een flinke wenkbrauw erboven – Foto: ©Louis Fraanje

Deze vergroeiing lijkt wel op een hondenkop of een varken – Foto: ©Louis Fraanje

Een grote mond met een beetje ‘mummelige’ vorm – Foto: ©Louis Fraanje

Langs het hek ontdekten we deze grillige voet van een oude beuk – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte…

Uiteindelijk kwamen we twee in en met elkaar vergroeide eikenstammen tegen, een wel heel opvallende verschijning op de begraafplaats. Het hoe en waarom kunnen wij u niet vertellen, maar misschien zou iemand onder de bezoekers van ons weblog het misschien weten en ons uit de droom kunnen helpen?

Twee met elkaar vergroeide eikenstammen, was wel een heel opvallende verschijning – Foto: ©Louis Fraanje

U kunt uw reactie sturen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/04/19/bomen-en-geheimen/