Muzikaal eerbetoon aan Herman de Vaal

25 maart – Hermanus Marinus de Vaal – 6 februari 2018

Herman leverde de piano en Nederland zong…

Herman de Vaal, de piano leverancier van Nederland Zingt, is plotseling overleden. Dit nieuws werd dinsdag 6 februari met ons gedeeld.

Herman staat bij ons bekend als een enthousiaste en bevlogen man die je altijd met een glimlach tegemoet kwam. Herman zorgde bij veel van onze opnames voor een schitterende vleugel en daar hoorde ook altijd een praatje bij. ‘Hey meis, hoe gaat het met jou?’ Of ‘Dag jongen, goed je te zien.

Herman de Vaal leverde piano’s voor het EO programma “Nederland Zingt” – Foto: ©Evangelische Omroep

Bijzonder moment

Zelf genoot Herman ook van de liederen die wij zongen. Aan de redactie deelde hij eens dit ontroerende verhaal: “Een jaar geleden nodigde ik een meisje uit om mee te komen naar een Nederland Zingt-opname. Rianne heet ze. Ik had geen idee of ze christen was of niet. Omdat ik voor de opnames de vleugels lever, ben ik er altijd heel vroeg. Tijdens de repetities leidde ik haar rond over de set en werd het nummer ‘Abba Vader’ gerepeteerd. Volkomen onverwacht begon ze spontaan mee te zingen. Daar stonden we dan. Samen uit volle borst het ‘Abba Vader’ te zingen in het gangpad van de kerk. Van dat moment kreeg ik tranen in mijn ogen, en nu nog steeds.”

Lees meer >> Muzikaal eerbetoon aan Herman de Vaal – Nederland Zingt

*********************************************************************************************************************

Met dank aan: Evangelische Omroep

______________________________________________________________________________________________________________________

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/02/10/muzikaal-eerbetoon-aan-herman-vaal/