Ekster en schaap geven ons al een beetje Lentegevoel

De ene helpt de ander…

Afgelopen week werd ons oog getroffen door een tafereeltje in de wei bij ons in de buurt. Een ekster zat op de rug van een schaap, om te kijken of er eventueel nog beestjes tussen de vacht verstopt zaten. Het schaap wordt verlost van haar jeuk en de ekster heeft weer wat te knabbelen. Een heel vredig tafereel en zo helpt de ene de ander, dus zo kan het ook.

Het schaap kijkt wat lodderig uit haar ogen naar de ekster – Foto: ©Louis Fraanje

Nestelen

Straks als het Lente wordt en de vogels weer gaan nestelen, dan  zie je dit beeld vaker. Dan trekken ze soms hele plukken wol uit de vacht om daarmee hun nest aan te kleden. De eksters misschien niet zo, maar veel andere vogels des te meer.  En zo kregen we – bij het observeren het tweetal – ook al een beetje Lentegevoel.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/01/12/ekster-en-schaap-geven-al-beetje-lentegevoel/