Eerste reekalfje gezien op Hoge Veluwe

Een stevige wandeling en een reegeit met haar kalfje

Gistermorgen waren Jannie en ik al vroeg uit de veren, want dan konden we om 8 uur al naar binnen bij het Park De Hoge Veluwe en… hadden we misschien ook de meeste kans om wild te zien. Als alles mee zou lopen, konden we met een kwartiertje op de plaats van bestemming zijn en een stevige wandeling maken. In de omgeving van De Wetweg hadden we al vaker reeën gezien en… wie weet… misschien vandaag ook een kalfje?

Schuin achter de reegeit stond het kalfje – Foto: ©Florus van den Berg

Het kleine kopje

We waren nog maar nauwelijks zo’n tien minuten aan de wandel, toen we in de dekking een reegeit zagen staan en tot onze grote vreugde… schuin achter haar, zowaar een klein kopje van een reekalfje. De klik van de camera, klonk toch harder dan ik had gedacht in het stille bos op deze vroege zondagochtend. Ik probeerde nog een foto te maken, maar het stel verdween al heel snel uit het zicht. Nou ja… beter één mooie plaat , dan honderd slechte en we waren er heel erg gelukkig mee, deze dag kon niet meer stuk!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/05/22/eerste-reekalfje-gezien-op-hoge-veluwe/