Overstekend wild in een winters Lunteren

“Winter(pret) in Lunteren”

Op zondagochtend 12 februari jl., bij het opentrekken van de gordijnen verrastte een wit landschap menigeen.
Daarvoor was al menige vroege vogel de natuur in getrokken om (bijna) onNederlandse winterse plaatjes te
maken. De sneeuwpret was echter van een superkorte duur. Een dag later was bijna alle sneeuw door de zon verdwenen. Lenteachtige temperaturen en een stralende zon kondigden zich vervolgens aan en deden de sneeuw snel vergeten. Nog maar heel kort geleden dus, was de wereld nog wit, dus willen we uiteraard nog wat nagenieten!.

Een reegeit steekt het bospad over in het Lunterse Buurtbos – Foto: ©Lunterse Krant

Onverwachte ontmoeting

In die witte wereld kwam een wandelaar uit Lunteren(die niet met name genoemd wil worden), deze reegeit tegen, die tijdens zijn winterwandeling het bospad overstak. Zo’n onverwachte ontmoeting is natuurlijk een extraatje, als je nietsvermoedend door dat prachtige wit-besneeuwde Buurtbos aan het wandelen bent.

Uit: Lunterse Krant van 18 februari 2017

  ___________________________________________________________________________________________________.

Uw Natuurmoment…

silhouet-fotograafb-e1415561799201

Mooie, aparte en unieke foto’s, films en verhalen

De redactie van de Veluwenaar staat altijd open voor uw unieke ‘Natuurmoment’! Dit is mogelijk, door een mooie foto en/of filmpje met uw eigen verhaal naar ons te mailen (zie onder)!
Het is uiteraard van belang dat uw ‘Natuurmoment’ een aanvullend en interessant karakter heeft en in de regel op de Veluwe heeft plaatsgevonden, uitzonderingen natuurlijk daargelaten.
Het is belangrijk, dat u eigen foto/film-materiaal gebruikt (dit in verband met copyright) en dat uw foto’s en films uiteraard van goede kwaliteit zijn om te kunnen publiceren!

De redactie behoudt zich uiteraard wel het recht voor om i.o. ingezonden artikelen aan te passen. Daarnaast kan het soms gebeuren, dat de redactie om een bepaalde reden besluit om foto’s en/of artikelen niet te plaatsen.

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Derhalve kunnen er – op wat voor wijze dan ook – geen rechten ontleend worden aan uw bijdragen. Ook stelt de redactie van de Veluwenaar zich niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen, die voortvloeien uit het geplaatste artikel!

U kunt uw bijdrage sturen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/02/22/overstekend-wild-winters-lunteren/