Rijp zorgt voor een witte wereld

Een echt winters beeld zonder sneeuw

Op vrijdagmorgen 30 december werden we blij verrast met een prachtige ‘witte’ wereld en hoewel er geen sneeuw lag, gaf ‘rijp’ de natuur een winters aanzien. Door de laaghangende mist van de afgelopen nacht en de lage temperatuur van min 5 graden, waren bomen en strijken ‘witberijpt’. Op de “Ginkelse Heide” bij Ede, konden we met volle teugen genieten van deze schitterende winterse taferelen. In deze mooie ‘verstilde’ wereld, spreken de beelden voor zich, dus… geniet er maar van, zou ik zeggen zo aan het begin van het ‘Nieuwe’ jaar!

Rijp foto 1

Een zandweg op de Ginkelse Heide bij Ede in winterse sfeer – Foto: ©Louis Fraanje

2-dc_1448 Rijp bij Ede

Zo’n zwarte merel valt wel heel erg op in deze witte wereld – Foto: ©Louis Fraanje

3-dc_1253 Rijp Ede

De witberijpte berken op de Ginkelse Heide – Foto: ©Louis Fraanje

4-dc_1318

Door de rijp tekenen de berken zich mooi af tegen de blauwe lucht – Foto: ©Louis Fraanje

6-dc_1353

Dan ineens horen en zien we een ‘vlucht’ wilde ganzen boven de bosrand – Foto’s: ©Louis Fraanje

dc_1357

7-dc_1380

Witberijpte berk, met daar achter aan de horizon het Edese Bos – Foto: ©Louis Fraanje

5-dc_1288

Een echte wintersfeer met al die berijpte bomen op deze zonnige winterochtend – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte…

Het is nu heerlijk hier buiten tussen al die berijpte bomen op deze zonnige winterochtend. Dan krijg je pas echt het gevoel, dat het winter is. Daarnaast hopen wij, dat ‘Koning Winter’ ons ook nog eens zal verrassen, met een dik pak sneeuw, dan is het winterverhaal natuurlijk helemaal compleet. En… zou de ‘vlucht’ wilde ganzen in ‘V-vorm’ misschien een voorbode kunnen zijn van een ‘Vorstelijke’ winter? We wachten het maar heel rustig af, het heeft de tijd, want het is nog lang geen Lente! Maar… voor alle dingen, wil ik u een heel gelukkig, gezond en zinvol 2017 toewensen!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/01/02/rijp-zorgt-witte-wereld/