1991 – Promotiefilm “Jac. Gazenbeekstichting” – 2016

jubil25-2-2-1

bert-andree-banner-260x300

Aandacht voor Jac. Gazenbeek (1894-1975)

Mede omdat wij dit jaar ons 25 jarig bestaan, leek het ons goed om in dit

jubileumjaar 2016

extra aandacht te besteden aan de naamgever van de stichting.
De schrijver, natuurvriend en folklorist Jac. Gazenbeek(1894-1975).

Jac. Gazenbeekstichting voor het behoud van de Veluwe

In het kader van dit jubileumjaar, is er ook een promotiefilm gemaakt. In deze film wordt spelenderwijs belicht waar de stichting zich zoal mee bezighoudt. Men start vanuit het Museum Oud Lunteren, waar zich ook de expositie van en over Jac. Gazenbeek bevindt. Ook blikt men terug op een aantal hoogtepunten, die in de afgelopen 25 jaar de revue gepasseerd zijn. De hoofdrolspelers zijn Liseth Elbertsen en Louis Fraanje, zij praten de beelden aan elkaar.

1 Sequence 01.Still025

Tijdens de opnamen voor de promotiefilm in Museum Oud Lunteren – Foto: ©Jan van Uffelen

Beginjaren

Jan van Uffelen uit Barneveld heeft de opnames verzorgd en er echt een mooie film van gemaakt. Aardig om te weten, dat hij ooit in de beginjaren van de stichting ook een promotiefilm gemaakt heeft. Gelukkig zijn deze beelden nog bewaard gebleven en kon hij een klein gedeelte hiervan verwerken in de nieuwe film.

Natuurlijk ontbreken de verschillende TV-optredens van onze voorzitter niet en ook het bezoek aan de scholen met de wandelingen en vertellingen die daarbij horen, kwamen aan bod. De school waar de opnames plaatsvonden was CNS De Triangel in Lunteren, deze school vierde dit jaar ook haar 25 jarig jubileum.

Sequence 01.Still013

Louis Fraanje voor de klas op CNS de Triangel in Lunteren – Foto: ©Jan van Uffelen

Beeldende manier

Alles bij elkaar is het, mede door een enthousiaste regisseur en cameraman als Jan van Uffelen, een schitterende film geworden. In de film komt heel duidelijk naar voren, wat het doel is van de stichting en wat zij wil bereiken. Zich inzetten voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Aan het einde van de film, wordt op een beeldende manier, aangegeven, hoe de stichting verder wil in de toekomst!

Sequence 01.Still010

Liseth Elbertsen en Louis Fraanje, aan het einde van de film – Foto: ©Jan van Uffelen

Jubileumavond

Op DV donderdagavond 6 oktober hopen wij in Partycentrum Floor te Lunteren ons jubileum te vieren en dan zal deze, 17 minuten durende film, haar première beleven. Daarnaast hopen burgemeester Cees van der Knaap van Ede en directeur Alex van Hooff van Burgers’ Zoo in Arnhem aanwezig te zijn en iets vertellen.

Hierbij willen wij onze donateurs en allen die de Jac. Gazenbeekstichting echt een warm hart toedragen, dan ook van harte uitnodigen. Zodra het volledige programma bekend is, zal dit op het weblog gepubliceerd worden!

Noteer de datum 6 oktober alvast in uw agenda!                                 Met dank aan: Jan van Uffelen

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/08/13/promotiefilm-voor-de-jac-gazenbeekstichting/