Wilde oehoes nestelen in Burgers’ Zoo

Verrassing

Wilde Europese oehoes broeden in ons park!nieuws animaties-gif-journalisten-3865095

Europese oehoes zijn in Nederland vrij zeldzaam: in 2015 werden 21 broedparen geteld, allemaal in de Achterhoek (onder andere in Winterswijk) of Zuid-Limburg.In 2016 zijn tot op heden 16 broedparen geteld.
Het oehoepaar in Burgers’ Zoo is Nederlands meest westelijk gelegen broedstel.

cdzx4fcaftoe_wd1280

De oehoe – Foto: ©Burgers’ Zoo

Slechts twee experts mogen in Nederland oehoes ringen

In heel Nederland zijn maar twee experts die over een vergunning beschikken om de oehoes te mogen ringen. Eén van deze experts, Gejo Wassink, heeft de jonge dieren succesvol geringd en gewogen. Het blijken een mannetje en een vrouwtje te zijn. Na het ringen en wegen zijn de jonge vogels weer direct teruggezet in de natuur, op de locatie waar ze ook uit het ei gekomen zijn.

7aexwixabio5_wd1280

De medewerkers van de tuindienst en de experts – Foto: ©Burgers’ Zoo

Bij toeval ontdekt door de medewerkers van de tuindienst

De vondst van de twee wilde jonge oehoes kwam als een grote verrassing voor Burgers’ Zoo. Medewerkers van de tuindienst ontdekten de jonge vogels toen zij de planten aan het verzorgen waren in een deel van het Arnhemse dierenpark. Om de dieren nu alle rust te gunnen en succesvol te laten uitvliegen, maken we de exacte vindplaats niet bekend. Zie foto’s onder – Foto: ©Burgers’ Zoo

a59x24ea3k3t_wd1280

2016-07-11-Oehoe

Meer info: Jonge, wilde oehoes geringd bij Burgers’ Zoo :: Oehoe werkgroep …

 

Bekijk ook het filmpje:

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/07/28/wilde-oehoes-in-burgers-zoo/