Hongerige sperwer op de stoep in Ede

Vlak voor de etalage

Hij was onderweg van Lunteren naar Ede en, hoe het gebeurde weet hij niet meer, opeens lag hij daar, die duif. Neergeslagen, hulpeloos, op apegapen. Hij kijkt op, schrikt, vroege soortgenoten staren hem aan, ze zijn gestoord in hun drinkplezier. Hij ligt op de stoep van Simonis & Buunk, vlak voor de etalage waar een olieverfschilderij hangt met duiven van Hans Dahl, geschilderd in 1872.

13749 - kopieOlieverfschilderij hangt met duiven van Hans Dahl, geschilderd in 1872.

Olieverfschilderij hangt met duiven van Hans Dahl, geschilderd in 1872.

Tussendoortje

De hongerige sperwer neemt het er van. Eén voor één pikt hij de organen eruit. Zijn goûter (tussendoortje) van 16.00 uur laat hij door niemand ontnemen. Af en toe kijkt hij op, geen kapers op de kust? Hooguit die man vanachter het raam, die met iPhone in de hand het spektakel observeert en vastlegt. De afwas – verendek en karkas – is voor de mensen. Het toetje zoekt hij hogerop.

Tekst en filmpje: ©Teo van den Brink, Apeldoorn

____________________________________________________________________________________________________

Hieronder het filmpje:

 

____________________________________________________________________________________________________

Uw natuurmoment!

silhouet-fotograafb-e1415561799201

Mooie, aparte en unieke foto’s, films en verhalen

De redactie van de Veluwenaar staat altijd open voor uw unieke ‘Natuurmoment’! Dit is mogelijk, door een mooie foto en/of filmpje met uw eigen verhaal naar ons te mailen (zie onder)!
Het is uiteraard van belang dat uw ‘Natuurmoment’ een aanvullend en interessant karakter heeft en in de regel op de Veluwe heeft plaatsgevonden, uitzonderingen natuurlijk daargelaten.
Het is belangrijk, dat u eigen foto/film-materiaal gebruikt (dit in verband met copyright) en dat uw foto’s en films uiteraard van goede kwaliteit zijn om te kunnen publiceren!

De redactie behoudt zich uiteraard wel het recht voor om i.o. ingezonden artikelen aan te passen. Daarnaast kan het soms gebeuren, dat de redactie om een bepaalde reden besluit om foto’s en/of artikelen niet te plaatsen.

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Derhalve kunnen er – op wat voor wijze dan ook – geen rechten ontleend worden aan uw bijdragen. Ook stelt de redactie van de Veluwenaar zich niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen, die voortvloeien uit het geplaatste artikel!

U kunt uw bijdrage sturen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/06/18/hongerige-havik-op-de-stoep-in-ede/