Goede kwaliteit inzendingen ‘Schriefwedstried’ Heerde

animaties-gif-journalisten-3865095Hele kluif aan de verhalen

Linda Seinstra uit Emst won met haar verhaal over de hond Trixie de ‘schriefwedstried’[ van de dialectkring Heerde-Waopmvelde. Een vijfkoppige jury had een hele kluif aan de verhalen van dialectschrijvers, geproduceerd door Heerdenaren of oud-Heerdenaren. De tweede prijs ging naar Henk Dijkstra uit Heerde met zijn bijdrage over ’t Hessen Männegien. De derde prijs was voor Henk van den Berg uit Leek die het verhaal Mesiek ,componeerde.’

Dialectwedstried - kopie

Op de foto van links naar rechts Henk Dijkslag, Linda Seinstra en Henk van den Berg – Foto: ©Dick van der Veen

Derde keer

Het is voor de derde keer dat de dialectkring de wedstrijd organiseerde. Er waren dit keer wat minder inzendingen, maar de kwaliteit ging er volgens juryvoorzitter Dick van der Veen wel op vooruit. Een aantal van de bijdragen zal worden gepubliceerd in , De Moespot’, het Driemaondelijks tiedschrift van het Verbond van Nedersaksiche Dialectkringen, dat in het voorjaar de 250ste uitgave publiceert.

Bezoek ook onze website:   www.reisverwijs.nl

___________________________________________________________________________________________

Meer dialect: Dialectkringe Salland en OostVeluwe

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/04/09/goede-kwaliteit-inzendingen-schriefwedstried-heerde/