De gevaarlijkste wegen van Nederland

Overstekend wild

In het programma De gevaarlijkste wegen van Nederland bij SBS6 worden de onveiligste verkeerslocaties van ons land belicht. Deze variëren van onoverzichtelijke kruisingen tot onbemande spoorwegovergangen en zogenoemde dodenwegen. In deze aflevering is er aandacht voor een groot probleem op de Nederlandse wegen, aanrijdingen met overstekend wild.

verkeersslachtoffer-ree-ton-cuppens

Een ree is verkeersslachtoffer geworden – Foto: ©Ton Cuppens

Aanrijdingen

In deze aflevering is er aandacht voor een groot probleem op de Nederlandse wegen, aanrijdingen met overstekend wild. De naar schatting 10.000 aanrijdingen met groot wild per jaar zorgen voor menselijk trauma, naar schatting 25 miljoen euro schade en veel dierenleed. Woordvoerder van de Jagersvereniging Bjorn van der Veen neemt presentatorAndré van der Toorn mee tijdens een nazoek van een aangereden ree. Gijs van Aardenne licht de problematiek van de aanrijdingen met wild toe namens Stichting Wildaanrijdingen Nederland.

Jagers investeren jaarlijks 350.000 uur in het voorkomen van aanrijdingen en het minimaliseren van dierenleed. Dit doen zij door wildspiegels te plaatsen, te adviseren over risicovolle locaties en door gewonde dieren op te sporen met speciaal getrainde honden. In veel regio’s van het land draaien jagers piketdienst om beschikbaar te zijn voor de meldkamer van de politie. Mensen die een dier aanrijden zijn verplicht om dit te melden via alarmnumer 112.

>> Lees verder

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/01/12/de-gevaarlijkste-wegen-van-nederland/