Goede Kerstdagen en Gelukkig Nieuwjaar

Het bestuur van de Jac.Gazenbeekstichting wil vanaf deze plek

al haar vrijwilligers en donateurs bedanken

voor hun inzet en bijdrage in het afgelopen jaar !

Kerstkaart 2015 foto Louis Fraanje - kopie

De oude jachthut in de sneeuw – Foto: ©Louis Fraanje

“Kerstgedachte”

Hoe gemakkelijk wordt er vaak niet gezegd: “Nou tot morgen, tot volgende week, of tot volgend jaar of… misschien nog veel verder weg”. Maar… wie zegt dat? Hoe ‘zeker’ weten wij dat? Misschien zijn we er dan niet eens meer! Ik ben echt geen ‘doemdenker’, dat is absoluut niet mijn ‘ding’, maar het is – mede daarom – ook helemaal niet verkeerd om daar eens over na te denken. Omdat we zelf gewend zijn om bijvoorbeeld te zeggen:  “Bij gezondheid hoop ik je te ontmoeten”, zetten we daarom ook altijd bij de aankondigingen van onze activiteiten D.V. (Deo volente).

Iemand moest daar eens vreselijk om lachen, en maakte de opmerking: “Wat heeft God nou met de Jac. Gazenbeekstichting te maken?” Ik gaf hem – kort maar krachtig – als antwoord: “Alles!”, en daarmee is dan ook in één woord eigenlijk ook ‘alles’ gezegd!
Een hele goede vriend zei ooit eens tegen mij: “Iedere dag die je in gezondheid mag leven, is een toegift van Boven.” Dat klinkt misschien in eerste instantie wat ‘zwaar’ op de hand, maar het geeft mij persoonlijk in ieder geval houvast! 

6b26c694e04343320e4289fcdb0a60cf-300x225Woelig jaar

Als we terugkijken op het ‘woelige’ jaar dat nu bijna achter ons ligt, dan kunnen en mogen wij onze ogen niet sluiten voor de realiteit. En is het misschien wel eens juist heel goed om eens even ‘stil’ te staan bij wat er allemaal is gebeurd. Niet alleen ver weg, maar soms ook heel dichtbij.
Familie, vrienden en kennissen die er niet meer zijn en waar je nog vaak aan terug moet denken. Het zijn de lege plekken in ons leven. Vooral als je ouder wordt, dan komen zulke herinneringen, tijdens de Kerstdagen en bij de overgang van het ‘Oude’ naar het ‘Nieuwe’ jaar, weer heel sterk naar boven. 

Even stilstaan

Naast de vreugde, dat er weer een heel ‘nieuw’ jaar voor ons ligt, mogen wij ook best eens even ‘stilstaan’ bij het verdriet wat achter ons ligt. Hoe je het ook wendt of keert, herinneringen kun je niet omzagen. Daarom ook wens ik, dat we wat meer ‘begrip’ voor elkaars standpunten mogen hebben en wat minder ‘afgunstig’ en ‘hebzuchtig’ moeten zijn. Het leven hier op deze kleine aardbol is al zo kort, laten we er dan toch samen iets ‘moois’ van proberen maken. En dan tenslotte ook echt rekening met elkaar houden en – letterlijk en figuurlijk – de hand reiken.

Deze “Kerstgedachte” wil ik – ook namens het bestuur van de Jac. Gazenbeekstichting – aan iedereen meegeven, en natuurlijk daarbij een Vredig, Gezond en vooral Gelukkig Nieuwjaar toewensen!

Louis Fraanje, voorzitter  –  Jac. Gazenbeekstichting 

********************************************************************************************************************************

Als toegift nog het mooie Kerstlied “Stille Nacht”:

 

Met dank aan: Hoogeveens Christelijk Mannenkoor   en    Rob Buitenkamp

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/12/23/goede-kerstdagen-en-gelukkig-nieuwjaar-3/