Van Rossem vertelt… over Hessenwegen op TV

DC_3310-klRTV-Utrecht_logo_GOED_160x160_400x400-300x300Hessenwagen op de televisie

Op verzoek van RTV-Utrecht, heeft de Jac. Gazenbeekstichting uit Lunteren meegewerkt aan een documentaire over de Hessenwegen en haar geschiedenis. De TV-opnames vonden plaats op dinsdag 8 september jl. en het ligt in de bedoeling om op donderdag 19 november as. uit te zenden. Dat is dus – bij gezondheid – morgen!

Enigste in heel Europa

“Met onze Hessenwagen – de enigste in heel Europa – komen we uitgebreid in beeld voor het TV-programma “Van Rossem Vertelt 2015″. Want niet alleen op de Veluwe vinden we Hessenwegen, maar ook in de provincie Utrecht. Ze kwamen van Barneveld en reden via Achterveld door naar Amersfoort, en soms nog verder richting Amsterdam”, aldus voorzitter Louis Fraanje.

De enigste Hessenwagen in Europa komt aangereden in Achterveld. Lopend naast de paarden is Johan Wigger, en op de bok van de wagen zitten Henk Vink en Maarten van Rossem, daarachter Louis Fraanje met Lia en Liesbeth Vink, gevold door de cameraman van RTV-Utrecht – Foto: ©Liseth Elbertsen/JGS

Diverse onderwerpen

Maarten van Rossem trekt door de provincie Utrecht en vertelt over verschillende perioden en onderwerpen uit de Utrechtse geschiedenis. De onderwerpen zijn divers en strekken zich uit van de ijstijd tot zijn eigen studentenleven.
De serie over Hessenwegen start met een schitterende vrachtwagen van nu en eindigt met de Hessenwagen van toen.

UItzending

Als alles volgens de planning verloopt, zal deze aflevering worden uitgezonden op donderdag 19 november aanstaande. Vanaf 07.00 uur ’s ochtends en daarna elk uur herhaald op RTV-Utrecht. Ook is de aflevering vanaf die donderdag terug te zien, zie hieronder:

________________________________________________________________________________________________

Bekijk hier de aflevering over de Hessenwegen:

 

Met dank aan RTV-Utrecht.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/11/18/van-rossem-vertelt-over-hessenwegen/