Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 11

Hoog bezoek vanuit Arnhem

Dat de ster van het inmiddels vierjarige hert “Hubertus”, met zijn schitterende achttien enden tellende gewei, nog altijd stijgende is, merkten we de afgelopen week weer eens. De directeur van Burgers’ Zoo uit Arnhem, Alex van Hooff met familie en kinderen, kwam “hoogst persoonlijk” kennismaken met het fameuze en inmiddels legendarische hert “Hubertus”van Het Nationale Park De Hoge Veluwe!

Hubertus net binnen het kader

De vierjarige “Hubertus” in volle glorie midden op het veld – Foto: ©Ton Heekelaar

Stille hoop

Op die bewuste dinsdagavond de 28e juli staan we met enkele vrienden, waaronder Florus en Jannie van den Berg, Henk Ruiterkamp en Ton Heekelaar, niet ver van het ‘Stenen Hert’ verwijderd. Een nietsvermoedende Hubertus loopt even verderop in het bos, genietend van zijn avondmaaltijd. Rustig wachten we af wat hij zou gaan doen. Inmiddels hebben wij natuurlijk wel een vermoeden, en een ‘stille’ hoop.

“Zal hij vanavond weer de open buntwei opkomen?”, vragen we ons af. Want daar is het hert al vaker geweest en kun je hem ook rustig van de weg af fotograferen, zonder de boel te verstoren. Het wachten duurt dit keer wel erg lang, maar uiteindelijk besluit Hubertus toch maar om onze kant uit te komen. Daar staat hij dan in volle glorie met zijn zo goed als schoongeveegde gewei midden in het open veld.

Hubertus ziet Mistery-gast op HV, 28-juli-2015

Hubertus ziet “Mistery-guest”op de Hoge Veluwe – Foto: ©Ton Heekelaar

De klok tikt door 

Inmiddels klikken de camera’s richting Hubertus, die met een verbaasde blik in zijn ogen, staat te poseren. Och, zo onderhand is hij wel gewend aan al die aandacht, als ze maar niet te dichtbij komen. Na verloop van tijd zijn Ton en ik alleen overgebleven, de rest vond het welletjes en zijn huiswaarts getrokken. De klok die tikt stilletjes door en net als ik tegen Ton wil zeggen, dat het bijna tijd is om te gaan, komt de grote Landrover van het Park de wei oprijden.

BN-er bezoekt DIERENPARK op HV, 28-juli-2015 (1)

Johan Wensink(links) laat zijn gasten genieten van Hubertus. Alex van Hooff kijkt bedenkelijk naar de lucht, want er is regen op komst – Foto: ©Ton Heekelaar

Hoog bezoek

Jachtopzichter Johan Wensink heeft deze avond een aantal gasten meegenomen op een tochtje over De Hoge Veluwe. Bij het verschijnen van de jeep, reageert Hubertus onmiddellijk, want hij weet inmiddels dat de jachtopzichter wel eens brokjes bij zich kan hebben. In dribbelpas gaat het richting de jeep, maar… er komen nu meerdere personen uit de jeep tevoorschijn, dus wordt er eventjes ‘pas op de plaats’ gemaakt door het hert. Zoals we eerder al aangaven, is het de Familie van Hooff uit Arnhem, die Hubertus met een bezoekje willen vereren. Camera’s komen tevoorschijn en een poserende Hubertus wordt op de gevoelige plaat vastgelegd.

Op safari Veuwse-dreven, 28-juli-2015 DSC2703 - kopie

De Familie van Hooff en de kinderen, oog in oog met Hubertus – Foto: ©Ton Heekelaar

Johan krijgt fotoles, 28-juli-2015 op HV

Johan krijgt uitleg – Foto: ©Ton Heekelaar

Hele belevenis

Aan de overzijde in de bosrand klikt de camera van Ton Heekelaar, en hoewel het licht inmiddels minder wordt, zijn de beelden niet slecht. Al met al voor beide kanten van het veld, een hele belevenis, met daar tussenin de hoofdrolspeler “Hubertus”.

Natuurlijk wil je zo’n uniek natuurmoment, graag vastleggen om het anderen te laten zien. Een hert wat zo dichtbij komt en totaal geen angst vertoont, dat is wel heel bijzonder, zelfs voor deze doorgewinterde dierenvrienden uit Arnhem.
Aan jachtopzichter Johan wordt uitgelegd hoe of dat de camera werkt, en dan gaat het ‘gezelschap’ samen met het legendarische hert “Hubertus” op de foto.

Jagen met de camera

Ook de Familie van Hooff heeft blijkbaar door, dat men op safari – om de hoek – op de Veluwe zelf, een jarenlange en positieve belevingswaarde aan onze Hubertus zal overhouden. Dus men hoeft niet persé naar Zuid-Afrika, Botswana, Namibië, Zimbabwe, Tanzania en/ of Kenia om met de camera te gaan jagen!

Fam. van Hoof op de foto door de jachtopzichter.

Samen met Hubertus op de foto, en… die vindt het allemaal best, zo lijkt het – Foto: ©Ton Heekelaar

Grote blikvanger

Wij beseffen maar al te goed, samen met al die andere duizenden bezoekers, dat het hert “Hubertus” inmiddels de grote ‘blikvanger’ van het Nationale Park De Hoge Veluwe is geworden. Alle andere dieren zullen op dit moment genoegen moeten nemen met een tweede plaats. Niet dat “Hubertus” dat zelf zo ondervindt, hij trekt gewoon zijn wissels door bos en veld. Onwetend, van alle verhalen en foto’s die op onze weblog over hem gepubliceerd worden. En… we hopen dat er nog vele zullen volgen, want… ik ben er vast van overtuigd, dat hij inmiddels een zeer grote schare fans heeft!

Hubertus geeft knipoog aan Fraanje, 28-juli-2015

Met een grote knipoog van Hubertus! – Foto: ©Ton Heekelaar

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 12

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/08/01/het-legendarische-hert-hubertus-deel-11/