Zware storm raast over de Veluwe

Zwaarste zomerstorm ooit

Nederland heeft de zwaarste storm in 23 jaar achter de rug. Het resultaat; één dode, gewonden en schade, heel veel schade. Vooral bomen vielen bij bosjes ondersteboven. Onze noorderburen worden geteisterd door de zwaarste zomerstorm ooit. De hulpdiensten moesten al zo’n 500 keer uitrukken, het noodweer eiste al een dode en minstens twee gewonden.Het noodweer dat over Nederland trok, heeft zaterdag een eerste dode geëist. Bij het Bilderberghotel in Wolfheze (nabij Arnhem) kwam een man om het leven toen een omvallende boom terechtkwam op de auto waar hij inzat.

wolfheze_1

In Wolfheze kwam een man om het leven gekomen,  een boom viel bovenop zijn auto – Foto: ©AS-Media/

In Wolfheze is een 59-jarige man uit het Zuid-Hollandse Strijen om het leven gekomen doordat een boom op zijn auto viel. Dat gebeurde bij het Bilderberghotel. De man stond er met zijn auto stil, aldus de brandweer.

Ook op de Koninginnelaan in Apeldoorn viel een boom op een auto. De inzittende is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ook in Dieren viel een boom op een auto. Daar raakte niemand gewond.

a251d82848e9bdaa6e9997a3e4b13c77

De brandweer had zaterdag de handen vol – Foto: ©AS-Media

Her en der zijn wegen versperd door omgevallen bomen. Op diverse trajecten kwam het treinverkeer stil te liggen door bomen op het spoor. De optredens op het hoofdpodium van de Zwarte Cross zijn tijdelijk stilgelegd.

0915ae989a2499c2b6a926305f8003b2

Bomen vielen om  als luciferhoutjes – Foto: ©Florus van den Berg

Bomen op de weg

De brandweer is in het hele land druk met het verwijderen van omgewaaide bomen. De windvlaag die iets na 15:45 uur over Ede ging was een aantal eiken teveel, waaronder een vrijstaande eik op de generaal Chasselaan. Op de Pijnenburgersteeg in Harskamp waren 9 dikke berkenbomen omgewaaid. Brandweer de Valk moest een boom aan de kerkweg verwijderen.

a5119ef0c89af006ef8c5b27d757746b

In Harskamp waren 9 dikke berkenbomen omgewaaid – Foto: ©Florus van den Berg

Boom op auto

In Amsterdam raakten zaterdagmiddag twee mensen gewond nadat een boom door de storm op een auto viel. Brandweerlieden moesten de bestuurder, die achter het stuur bekneld zat, uit de auto bevrijden. Over de aard van de verwondingen is nog niets bekend.

Een voorbijganger maakte de video hieronder aan de Brouwersgracht in Amsterdam. De boom viel op een auto en een woonboot. De brandweer bevrijdde de drie Zweedse toeristen die in de boot gekneld zaten. Zij kwamen er met de schrik vanaf.

Bron: 112 Apeldoorn/Ede en Omroep Gelderland

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/07/27/zware-storm-raast-over-de-veluwe/