Met “De Zonnebloem” het Lunterse Buurtbos in!

Vrijwilligers en gasten

De plaatselijke Zonnebloemafdeling ging afgelopen dinsdag 2 juni het Lunterse Buurtbos in onder leiding van Louis Fraanje van de Jac. Gazenbeekstichting. Louis onthulde op enthousiaste en humoristische wijze de geheimen van het bos en haar bewoners. Na afloop genoot iedereen van een gezellige en prima verzorgde high tea in Congrescentrum De Werelt in Lunteren.

IMG_0961

De groep ouderen met haar vrijwilligers en Louis Fraanje voor De Werelt in Lunteren – Foto: ©Paul Schoneveld

Rolstoelpad

Hoewel het wat fris was, wilde de groep toch graag naar buiten. Geen probleem, sommigen kregen een extra deken over de benen, en daarna werd de wandeling door het Buurtbos begonnen. In het Lunterse Buurtbos ligt een schitterend rolstoelpad, mede daardoor kunnen ook mensen die slecht ter been zijn, of geheel afhankelijk van hun rolstoel, toch het bos in. Het rolstoelpad is gemakkelijk bereikbaar vanaf het Congrescentrum De Werelt.

IMG_0964

Vol overgave verteld Louis Fraanje zijn verhalen voor een enthousiast publiek – Foto: ©Paul Schoneveld

Genieten

Onderweg vertelde Fraanje honderduit over het Buurtbos en haar bewoners. Over de natuur, de dieren en de planten. Maar ook mooie oude verhalen en anekdotes, over stropers en witte wieven. Gasten en vrijwilligers genoten met volle teugen van deze vaak herkenbare verhalen over vroeger, het verleden dat is geweest.

IMG_0971

Na afloop genoot iedereen van een gezellige high tea in De Werelt – Foto’s: ©Paul Schoneveld

IMG_0968

IMG_0967

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/06/08/met-de-zonnebloem-het-lunterse-buurtbos-in/