Zogende reegeit met kalfje

Zoogtijd reekalf je

Ieder jaar in mei kijken wij weer uit naar de reekalfjes, die weer ter wereld zijn gekomen. En ieder jaar weer proberen we er het een en ander van vast te leggen. Nog mooier is het natuurlijk om moeder en kind samen voor de lens te krijgen, en dit keer lukte dat. Zelfs terwijl ze haar kleine aan het zogen was, helemaal te gek natuurlijk.

DC_0116-kleinDe reegeit likte het kalfje steeds onder de staart om het drinken te stimuleren - Foto: Louis Fraanje

De reegeit likte het kalfje steeds onder de staart om het drinken te stimuleren – Foto: Louis Fraanje

Veel groen

Zo onopvallend mogelijk waren we er naar toe geslopen, muisstil zaten we op een afstandje dit schitterende schouwspel gade te slaan. We konden heel mooi zien hoe dat dan eigenlijk in zijn werk gaat. De reegeit likte het kalfje steeds onder de staart om het drinken te stimuleren. Even later kwam haar kop omhoog en keek ze onze richting uit, de oren gespitst naar voren. Blijkbaar had ze toch iets opgevangen, daar in het struikgewas, en het kalfje ook. De camera klikte, en hoewel er veel groen omheen stond, waren we blij met dit resultaat.

1 -DC_0062-2-bw-kleinBlijkbaar hadden ze toch iets opgevangen daar in het struikgewas - Foto: Louis Fraanje

Blijkbaar hadden ze toch iets opgevangen daar in het struikgewas – Foto: Louis Fraanje

Verbaasd

Na het zogen ging moeder zelf ook maar eens wat eten, er stond genoeg. En… terwijl zij zo bezig was konden wij nog even mooi een plaatje schieten van het jonge dier. Heel verbaasd keek het achterom, nog totaal niet beseffend wat dat nou kon zijn daar in het struikgewas.

DC_0168-klein

Heel verbaasd keek het reekalfje achterom – Foto: Louis Fraanje

Bewegende beelden

Tijdens het zogen, probeerde Fransien – gewoon uit de hand – met de camera nog iets vast te leggen van het mooie tafereel. Mede door het dichte bladerdak, was er weinig licht om te filmen, vandaar dat de kleuren ook wat licht zijn uitgevallen. Maar… afgezien van wat beweging in het beeld, is het toch de moeite van het bekijken waard!

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/06/01/zogende-reegeit-met-kalfje/