Eerste hertenkalfjes gesignaleerd

Ze zijn er weer

Op dinsdagavond 19 mei jl. zagen wij in het Park de Hoge Veluwe, tussen het struweel van struiken en bomen, de eerste hertenkalfjes met hun moeders. Wat een verrassing! Het was al na zevenen en ze bleven in de dekking. Dat was voor ons om ze goed te kunnen fotograferen wat minder gunstig. Toch wilden we dit mooie moment graag vastleggen.

DSC_0631Met links en rechts geflankeerd door hun moeder, zagen we de kalfjes - Foto: Florus van den Berg

Met links en rechts geflankeerd door hun moeder, zagen we de kalfjes – Foto: ©Florus van den Berg

Wat later 

Vorig jaar waren ze vroeger, toen waren ze er al op Bevrijdingsdag 5 mei. Dat was wel wat aan de vroege kant. Meestal worden ze pas eind mei geboren, maar ja, alles was vorig jaar eerder. We probeerden nog wat dichterbij te komen, hoewel dat niet meeviel. Al met al is het ieder jaar weer een belevenis om de kalfjes in het vizier te krijgen.

DSC_0641Een prachtig gezicht de bruin met wit gestippelde hertenkalfjes tussen al dat jonge groen - Foto: Florus van den Berg

Een prachtig gezicht de bruin met wit gestippelde hertenkalfjes tussen al dat jonge groen – Foto: ©Florus van den Berg

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/05/27/eerste-hertenkalfjes-gesignaleerd/