De “Hessenhut” is klaar!

Het eerste landschapsproject staat er

“Als kunstenaar weet je ook niet helemaal hoe het wordt als het werk inderdaad in het groot wordt uitgevoerd, dat is spannend. Nu kan ik zeggen dat ik heel blij en tevreden ben met het werk. Wat mij betreft is het goed gelukt”, aldus kunstenaar/ontwerper Rob Sweere. Hij stuurde alvast een aantal foto’s om een indruk te geven.
P1100031-web

Resultaat van het eerste landschapsobject “De Hessenhut” – Foto: ©Rob Sweere

P1090998-web

De omloop met de boom die er doorheen gaat groeien – Foto: ©Rob Sweere

Onder de omloop is de eigenlijke Hessenhut – Foto: ©Rob Sweere

Helemaal onderin bevindt zich de ronde zitkuil – Foto: ©Rob Sweere

P1100029-webEen schitterend resultaat

In vergelijking met de oude ‘Hessenhut’ (zie foto onder) mogen we toch gerust zeggen dat deze gloednieuwe creatie, hoewel modern, toch zeker niet onderdoet bij zijn voorganger! Daarbij mogen we gerust stellen, dat deze gezamenlijke inspanning van Lunteranen, zeer zeker de moeite waard is!
Bouwtekening Hessenwagen
Het enige wat nu nog moet gebeuren, is een bouwtekening van de Hessenwagen, uitgefreesd in hout, naar een ontwerp van Rens Vrijhoeven. Mede omdat het kunstwerk alles te maken heeft met de Hessenvoerlui die hier vroeger passeerden, zou deze tekening als onderdeel van het hele plan een prominente plaats krijgen op het kunstwerk. Wanneer dat gaat gebeuren, we wachten het gespannen af!
kl-hessenwagen-houtplaat-7-email

Bouwtekening van de Hessenwagen – Archief Jac. Gazenbeekstichting en bewerkt door Rob Sweere

Officiële opening
Volgens de planning zal – bij gezondheid – de officiële opening op donderdag 23 april om 16.00 uur plaatsvinden. Meer berichtgeving hierover leest u – zodra er meer bekend is –  in de plaatselijke pers!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/03/30/de-hessenhut-is-klaar/