Zonsondergang met een extra dimensie

Fantasie de vrije loop

Gisteravond werden wij getrakteerd op een schitterende zonsondergang. En… niet zomaar een kleurrijke zonsondergang, maar ook nog een met een verhaal. Allereerst dacht ik in de bijna rechtopstaande wolk erboven een grote vleugel te ontdekken. Maar toen ik nog eens goed keek, en mijn fantasie de vrije loop liet, leek het meer op een grote eend die aan de rand van haar best staat. Kijkend naar haar grote ronde ei, in dit geval de zon dus.

1-klein-DSC_2710

Een grote eend bij haar nest met het grote ronde ei – Foto: ©Louis Fraanje

Extra dimensie

Soms gebeuren die dingen zomaar, heel spontaan, je kunt er eindeloos van genieten. Als je de moed en fantasie er voor op kunt brengen, verrijkt het je leven en geeft zo’n prachtige zonsondergang een extra dimensie. Als ik hem even later nog wat dichterbij haal met mijn lens wordt het allemaal nog mooier.

Zonsondergang met een extra dimensie – Foto: ©Louis Fraanje

 

Steeds langer licht

Een mooie afsluiting van een dag op de Veluwe, die wat nevelig was gestart, maar zonnig afgesloten werd.  Het blijft steeds langer licht, ja, we gaan de goede kant op. Mens en dier profiteren daar straks weer van met volle teugen!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/02/18/zonsondergang-met-een-extra-dimensie/