Stroper ligt op wild zwijn in achterbak auto

APELDOORN – Agenten hebben woensdagavond 21 januari in het buitengebied van Apeldoorn in de omgeving van Radio Kootwijk drie inwoners van de gemeente Ede aangehouden voor stroperij. Eén van hen lag op een doodgeschoten wild zwijn in de achterbak van een auto. Het trio is ingesloten voor verhoor.

Achtervolging

De politie kreeg omstreeks 23.20 uur een melding over de vermoedelijke stropers. Agenten kwamen even later op de Hoog Buurloseweg een auto tegen. De bestuurder verhoogde direct de snelheid en er ontstond een korte achtervolging. Kennelijk had hij door dat hij niet aan de politie kon ontkomen. Op een gegeven moment stopte hij en ging er lopend vandoor.

kl-bw - DSC_0410

Wilde zwijnen op de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

In de achterbak 

Een passagier werd direct aangehouden en na een onderzoek werd de bestuurder in de bosjes gevonden. Een derde verdachte lag volgens de politie in de achterbak, bovenop het kort daarvoor geschoten wilde zwijn.

De drie mannen uit de gemeente Ede van 23, 28 en 42 jaar zijn aangehouden, omdat stroperij onder de Wet Economische Delicten valt.

De 28-jarige bleek wel een jachtakte te hebben, maar niet voor het gebied bij Radio Kootwijk. Volgens de politie raakt hij zijn jachtakte vrijwel zeker kwijt. Het dode wilde varken en een jachtgeweer zijn in beslag genomen.

Lees verder >> 

Ook de Barneveldse Krant besteedde er aandacht aan.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/01/22/stroper-ligt-op-wild-zwijn-achterbak-auto/