Cartoon als verkeersbord in Ede

Toen wij een tijdje geleden op weg waren naar Hotel De Bosrand in Ede, kwamen we een wel heel bijzonder verkeersbord tegen. Een bord met een cartoon er op, om de snelheid van auto’s te verlagen.

1 web P1960446 - kopie

Het verkeersbord bij de Bosrand ten oosten van Ede – Foto: ©JGS

Humoristische manier

Bezoekers van hotel en de aanwezige sportvelden, zijn bij vertrek al lang weer vergeten dat de Bosrand een 30 km zone is. Daarom is in goede samenwerking met afdeling Wijkbeheer van de gemeente Ede, de cartoonist Wim Rietkerk en de Belangenvereniging Bosrand geprobeerd om op een humoristische manier, door middel van een cartoon, nogmaals te wijzen op de snelheidsbeperking.

Het bord staat er inmiddels alweer een aantal jaren, en verdiend volgens ons een ‘pluim’ voor de betreffende instanties en personen die dit initiatief genomen hebben.
Datzelfde geldt zeer zeker ook voor cartoonist Wim Rietkerk, die op voortreffelijke wijze de situatie in beeld heeft gebracht. Een duidelijke en mooie cartoon, waarvoor alle hulde!

17686190

Het cartoon aan de Bosrand bij Ede – Cartoon ©Wim Rietkerk

Educatief middel
Voor de honderden kinderen die op de fiets naar de sportvelden op de Bosrand komen, is het bord ook een educatief middel om te laten zien dat er meer op de Bosrand is dan alleen sportvelden.

Veiliger

En natuurlijk is het ook veiliger voor de kinderen en dieren als de automobilisten nogmaals op hun snelheid wordt gewezen!

 

wr

Cartoonist Wim Rietkerk – ©Eigen foto

Cartoonist

De naam van de cartoonist is Wim Rietkerk en hij was ook woonachtig in Ede. Vanaf zijn jeugd heeft hij zich steeds verder ontwikkeld in het tekenen van cartoons en hierbij een eigen tekenstijl aangeleerd. Hij tekende zowel in opdracht van bedrijven als particulieren.

***

Overlijdensbericht

Wim Rietkerk - Foto: ©PMHE

Wim Rietkerk – Foto: ©PMHE

Extra Nieuwsbericht Platform Militaire Historie Ede 18 oktober 2021 Overlijdensbericht Wim Rietkerk.
Beste Nieuwsbrieflezers,
We zijn diep bedroefd u te moeten meedelen dat Wim Rietkerk op zondag 17 oktober 2021 na een kort ziekbed is overleden.
Wim was een Platformlid van het eerste uur, één van onze ‘Founding Fathers’. Hij was altijd zeer actief, gevat, gestructureerd, productief en in feite onmisbaar binnen ons Platform.

Eén van de gebieden waar Wim in uitblonk was grafische vormgeving, zoals het ontwerpen van logo’s en posters, en het digitaal opknappen en/of inkleuren van historische foto’s.
De logo’s van het Platform Militaire Historie Ede en van het Veteranen Ontmoetings Centrum Ede zijn ontwerpen van Wims hand en zullen, mede, een blijvende herinnering aan hem zijn. We zullen Wim enorm missen. Echter, allereerst gaan onze gedachten uit naar Wims vrouw en dochters die in zo’n korte tijd hun man en vader moeten missen. We wensen hen heel veel sterkte toe om dit verlies te dragen.

Namens het bestuur en vrijwilligers van het Platform Militaire Historie Ede,
Maarten van Hezik, Voorzitter.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2014/12/27/cartoon-als-verkeersbord-ede/