Cartoon als verkeersbord in Ede

Toen wij een tijdje geleden op weg waren naar Hotel De Bosrand in Ede, kwamen we een wel heel bijzonder verkeersbord tegen. Een bord met een cartoon er op, om de snelheid van auto’s te verlagen.

1 web P1960446 - kopie

Het verkeersbord bij de Bosrand ten oosten van Ede – Foto: ©JGS

Humoristische manier

Bezoekers van hotel en de aanwezige sportvelden, zijn bij vertrek al lang weer vergeten dat de Bosrand een 30 km zone is. Daarom is in goede samenwerking met afdeling Wijkbeheer van de gemeente Ede, de cartoonist Wim Rietkerk en de Belangenvereniging Bosrand geprobeerd om op een humoristische manier, door middel van een cartoon, nogmaals te wijzen op de snelheidsbeperking.

Het bord staat er inmiddels alweer een aantal jaren, en verdiend volgens ons een ‘pluim’ voor de betreffende instanties en personen die dit initiatief genomen hebben.
Datzelfde geldt zeer zeker ook voor cartoonist Wim Rietkerk, die op voortreffelijke wijze de situatie in beeld heeft gebracht. Een duidelijke en mooie cartoon, waarvoor alle hulde!

17686190

De schitterende cartoon aan de Bosrand bij Ede – Cartoon ©Wim Rietkerk

Educatief middel
Voor de honderden kinderen die op de fiets naar de sportvelden op de Bosrand komen, is het bord ook een educatief middel om te laten zien dat er meer op de Bosrand is dan alleen sportvelden.

Veiliger

En natuurlijk is het ook veiliger voor de kinderen en dieren als de automobilisten nogmaals op hun snelheid wordt gewezen!

 

wr

Cartoonist Wim Rietkerk – ©Eigen foto

Cartoonist

De naam van de cartoonist is Wim Rietkerk en hij is ook woonachtig in Ede. Vanaf zijn jeugd heeft hij zich steeds verder ontwikkeld in het tekenen van cartoons en hierbij een eigen tekenstijl aangeleerd. Hij tekent zowel in opdracht van bedrijven als particulieren.

***

Oproep

Als u zelf onderweg iets bent tegengekomen, waarvan u denkt dat het echt iets aparts is, laat het ons dan weten!

De redactie van de Veluwenaar staat altijd open voor uw inzending met betrekking tot de rubriek ‘Opvallend’!
Dit is mogelijk, door een foto, of enkele foto’s met uw verhaal naar ons te mailen (zie onder). Het is uiteraard ook van belang dat uw onderwerp op de Veluwe te zien is of althans een relatie met de Veluwe heeft en… uw foto’s van goede kwaliteit zijn!

De redactie behoudt zich wel het recht voor om artikelen i.o. aan te passen. Daarnaast kan het soms gebeuren, dat de redactie om een bepaalde reden besluit om foto’s en artikelen niet te plaatsen.

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Derhalve kunnen er – op wat voor wijze dan ook – geen rechten ontleend worden aan uw bijdragen! U kunt uw bijdrage sturen naar:

Redactie de Veluwenaar – emailadres: Klik om u email programma te openen

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2014/12/27/cartoon-als-verkeersbord-ede/