Reigers tussen de koeien

Afgelopen donderdagmorgen reed ik vanaf Harskamp over de Edeseweg richting Wekerom. Ik was net het bord van de bebouwde kom voorbij of mijn oog viel op een groot aantal blauwe reigers, die rechts in een weiland aan het fourageren waren. Bij elkaar waren het er zeker wel elf stuks, daarvan kon ik er zeven aardig voor de lens krijgen.

DSC_8457

Met z’n zevenen tegelijk aan de etenstafel

Achteraf gezien, was het eigenlijk te ver weg om ze redelijk voor de lens te krijgen, maar zoveel reigers bij elkaar, dat zie je niet zo vaak.  Toen ik wat verderop keek, liep er ook  een drietal tussen de koeien.

DSC_8443-bw

Een bont gezelschap van natuur en cultuur als samenspel

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2014/08/23/reigers-tussen-de-koeien/