De Veluwe nog altijd bovenaan!

Vraag een willekeurige Nederlander een toeristische regio in eigen land te noemen en het meest gehoorde antwoord luidt ‘de Veluwe’. Daar mogen wij als Veluwenaren dan ook best trots op zijn!
Dit uitgestrekte gebied van bij elkaar zo’n honderdduizend hectare, met zijn bossen, heidevelden, zandverstuivingen, kastelen, boerderijen en oeroude zandwegen, biedt de toerist nog veel rust en ruimte.

58-DSC_4771 - kopieweb

Rust en ruimte langs oeroude zandwegen en uitgestrekte heidevelden. – Foto: JGS/Louis Fraanje

Gelderland is nog steeds de populairste provincie voor een vakantie in eigen land. Dat blijkt uit het jaarlijks onderzoek van NBTC-NIPO Research. Sinds 2008 voert deze organisatie jaarlijks een meting uit onder 7000 Nederlanders naar de naamsbekendheid van toeristische regio’s in Nederland.

media_image_111 - kopie

Kampeerders op De Wildhoeve in Emst. – www.wildhoeve.nl

Kamperen in eigen land in trek deze zomer

Zo’n 2,5 miljoen Nederlanders willen de zomervakantie in eigen land doorbrengen; dat zijn er 50.000 meer dan het jaar ervoor (+2%). Met name voor kamperen bestaan er meer plannen (+75.000). De meest populaire provincies in eigen land zijn deze zomer: Gelderland (325.000), Limburg en Zeeland (elk zo’n 275.000).

veluwe

De Veluwe

 

 

 

 

Fietsen erg populair

Zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan een lange fietstocht maken door de natuur? Fietsen op de Veluwe is puur genieten en heerlijk ontspannen. Al fietsend op de Veluwe kunt u onder andere edelherten, reeën en  wilde zwijnen tegenkomen. De Veluwe heeft een uitgestrekt en goed onderhouden netwerk van fietspaden. De schrijver Jac. Gazenbeek noemde het zo treffend in zijn bestseller; “Luisterrijk land, tussen Randmeer en Rijn”!

Meer weten, meer fietsen: www.route.nl/FietsroutesVeluwe
Meer dan 200 Gratis fietsroutes‎ door het geliefde gebied De Veluwe

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2014/08/02/de-veluwe-nog-altijd-bovenaan/