Twee vosjes openen de Kerst in Lunteren
De illustrator achter de bijzondere voorplaat

Het jaarlijkse kerstnummer van de Lunterse Krant heeft altijd een bijzondere voorplaat.. Het is altijd een blikvanger waar menige andere krant in de regio jaloerse blikken op werpt. Maar het Kerstnummer van 2013 is wel heel bijzonder: dit jaar is een een foto van Louis Fraanje de basis van het ontwerp.

 

[slideshow_deploy id=’5977′]

De voorplaat
Ook deze Kersteditie van de Lunterse Krant draagt het signatuur van Anneke van Brummelen. “Met erg veel plezier zet ik me al jaren in om de kersteditie van de ‘Lunterse krant’ te voorzien van een sfeervolle voorpagina, waarbij het bedenken van een onderwerp dan ook weer elk jaar opnieuw een hele uitdaging is. Voordat de eerste streep verf op papier staat heb ik daar meestal al heel wat weken over na lopen denken en het lukt de ene keer ook wat sneller dan de andere om het juiste onderwerp te bedenken” aldus Anneke.
Anneke van Brummelen is in haar woonplaats Ederveen geen onbekende. Wie weleens in het dorpshuis De Zicht komt ziet meteen de bijzondere wandschilderingen. Het zijn fragmenten uit de omgeving van Ederveen en ze geven de functionele ruimte iets eigens. Iets huiselijks.

Een trotse Anneke toont haar eigen creatie (Eigen foto)

Een trotse Anneke toont haar eigen creatie (Eigen foto)

Voor de kersteditie 2013 liep het allemaal wat anders. “Enige tijd geleden kreeg ik de, inmiddels ‘beroemde”, foto met de twee vosjes van Louis Fraanje onder ogen en ik was meteen verkocht. Dit zou mijn onderwerp voor 2013 gaan worden.  Wat een plaatje!   Hier kon ik mee uit de voeten en bleef er gelukkig nog genoeg ruimte over om er mijn eigen draai in kerstsfeer aan te geven. Een leuke bijkomstigheid was dat ik nooit eerder zo snel iets op papier heb gekregen en het daardoor royaal op tijd heb kunnen aanleveren bij de krant”, zegt ze zelf hierover.

LunterenDigitaal

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2013/12/22/twee-vosjes-openen-de-kerst-in-lunterende-illustrator-achter-de-bijzondere-voorplaat/