Hert moddert maar aan

Dat de strijd inmiddels goed is losgebarsten merkten we een paar avonden geleden. Een flinke 18-ender rolde zich om en om in de modder en verspreidde zijn urine om zich heen. Hiermee gaf hij duidelijk zijn aanwezigheid aan en probeerde hij indruk te maken op zijn rivalen. Ook is de urinegeur belangrijk voor de hinde’s(vrouwtjes), die worden aangetrokken door de sterke urinegeur.

Tjonge, jonge, wat een schitterend gezicht was het om zo’n grote jongen aan te zien modderen in de zoel.
Met oerkracht keerde hij zich op z’n rug en gooide z’n poten in de lucht. Wat een geweld, de rillingen liepen over m’n lijf toen ik dat vanuit de bosrand, op zo’n dertig meter afstand, stond te observeren.
Na zo’n tien minuten kwam hij weer overeind, volledig onder de modder stond hij daar: de koning van de Veluwe.

De stoere bink – Foto: ©Louis Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2013/09/10/hert-moddert-maar-aan/