Voorjaarswandeling groot succes

De eerste ‘voorjaarswandeling’ van de Jac.Gazenbeekstichting kan met recht een groot succes genoemd worden. Achtentwintig mensen hadden zich aangemeld om mee te wandelen met Louis Fraanje. Na te hebben genoten van een kop koffie of thee vertrok de groep iets na tweeën vanaf restaurant de Goudsberg.

Aan de horizon ligt Barneveld

Aan de horizon ligt Barneveld

Boven aan de rand van de Goudsberg, met een schitterend uitzicht over een deel van de Veluwe. Aan de horizon Barneveld met de toren waar ooit Jan van Schaffelaar van afgesprongen zou zijn.   Hier, waar de Hessenweg voorbij loopt, heeft  Jac. Gazenbeek veel gezeten en geschreven.Wandeling2Vervolgens ging de wandeling langs een stukje van de eeuwenoude wildwal, richting het Middelpunt van Nederland. Fraanje vertelde honderduit over het ontstaan van de bossen en de geschiedenis van de omgeving.

Onderwijl liet hij heel wat mooie plekjes zien.   Hij wees op de prenten en sporen van het wild en vertelde op een humoristische manier over hun leefwijze. Via de oude zandafgraving liep men terug naar het vertrekpunt. Dat de wandelaars genoten hadden weerklonk in de positieve uitlatingen van menigeen. Voor herhaling vatbaar, dat zeker!
Wandeling3

Tekst:  een redactielid
Foto’s: Fransien Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2013/05/21/voorjaarswandeling-groot-succes/