Voorjaarswandeling groot succes

Wandelen in de voetsporen van Jac. Gazenbeek…

De eerste ‘voorjaarswandeling’ van de Jac.Gazenbeekstichting kan met recht een groot succes genoemd worden. Achtentwintig mensen hadden zich aangemeld om mee te wandelen met Louis Fraanje. Na te hebben genoten van een kop koffie of thee vertrok de groep iets na tweeën vanaf restaurant de Goudsberg.

Aan de horizon ligt Barneveld - Foto: ©Louis Fraanje

Aan de horizon ligt Barneveld – Foto: ©Louis Fraanje

Barneveld

Boven aan de rand van de Goudsberg, met een schitterend uitzicht over een deel van de Veluwe en aan de horizon het Veluwse dorp Barneveld, met de toren waar ooit Jan van Schaffelaar van afgesprongen zou zijn.   Hier, waar de Hessenweg voorbij loopt en Jac. Gazenbeek veel heeft gezeten en geschreven, begon onze voorjaarswandeling.

Verhalenverteller Fraanje wijst in de richting van zijn geboorteplaats Barneveld - Foto: ©Fransien Fraanje

Verhalenverteller Fraanje wijst in de richting van zijn geboorteplaats Barneveld – Foto: ©Fransien Fraanje

De startplaats van onze voorjaarswandeling - Foto: ©Fransien Fraanje

De startplaats van onze voorjaarswandeling – Foto: ©Fransien Fraanje

Vervolgens ging de wandeling langs een stukje van de eeuwenoude wildwal, richting het Middelpunt van Nederland. Fraanje vertelde honderduit over het ontstaan van de bossen en de geschiedenis van de omgeving.

Verhalenverteller Fraanje wijst in de richting van zijn geboorteplaats Barneveld – Foto: ©Fransien Fraanje

Positief

Onderwijl liet hij heel wat mooie plekjes zien.   Hij wees op de prenten en sporen van het wild en vertelde op een humoristische manier over hun leefwijze. Via de oude zandafgraving liep men terug naar het vertrekpunt. Dat de wandelaars genoten hadden weerklonk in de positieve uitlatingen van menigeen. Voor herhaling vatbaar, dat zeker!

Redactie De Veluwenaar en foto’s: ©Fransien Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2013/05/21/voorjaarswandeling-groot-succes/