Herten in de mist

Zes grote geweidragers (mannetjesherten) in de mist…

Terwijl Louis even verderop aan het fotograferen was, had ik mij ergens achter een wal verscholen. De mist belemmerde mij het uitzicht op het open veld behoorlijk. Toch dacht ik iets te zien bewegen in de verte. Toen ik door de zoeker van mijn camera keek, werden de donkere schaduwen steeds duidelijker. Mijn hart begon sneller te kloppen, want de schaduwen bleken zes grote geweidragers (mannetjesherten) te zijn die regelrecht op mij aan kwamen lopen. Een prachtig gezicht om die grote jongens zo dichtbij te zien. Van de zenuwen vergat ik bijna te fotograferen, toch heb ik – ondanks de mist – nog een redelijk mooie foto kunnen maken.

6hertenindemistZes geweidragers in de mist - Foto: ©Fransien Fraanje

Zes geweidragers in de mist – Foto: ©Fransien Fraanje

Niets in de gaten

Vooraan twee herten en direct daarachter de koppen van twee andere er bovenuit, schitterend. Als je goed kijkt, dan zie daar weer achter nog een hert staan en opzij in de mist de zesde. Ik denk dat de herten mij totaal niet in de gaten hadden. Op zo’n 25 meter afstand kwamen ze aan mij voorbij en verdwenen weer in de mist.

Als het u niet lukt om zes dieren te ontdekken klik dan hier

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2013/02/16/herten-in-de-mist/