Beverdam in beekje op de Veluwe

europese-of-europees-aziatische-bever-thumb13067836Onlangs zijn de fysieke sporen van volstrekt onvermoede bewoners van de Veluwe ontdekt. In een snelstromend beekje bleek namelijk een beverdam gebouwd te zijn. De verse knaagsporen waren een duidelijk bewijs van de recente aanwezigheid van deze knaagdieren.
Het was een verrassende ontdekking, die echter enigszins wordt overschaduwd door de aanwezigheid van een gegraven mangat in de oeverwal op korte afstand van de dam. Het is te hopen dat onverlaten zich niet aan deze nieuwkomers vergrijpen. Mede daarom is besloten om, voorlopig, geen verdere mededelingen te doen over waar de dam is.

beverdam

Beverdam

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2012/12/12/beverdam-in-beekje-op-de-veluwe/