Zwervend langs het wildspoor Deel 42

Ontmoeting in het Binnenveld met het reewild…

Afgelopen donderdag 19 januari jl. in de namiddag enkele uurtjes door het Binnenveld gezworven en een mooie ontmoeting met het reewild gehad. Na enige tijd zo heerlijk in m’n eentje door het veld te hebben gezworven, ontdekte ik ergens achterin een weiland een klein groepje reeën.

Geduld

Om ze goed in beeld te krijgen, moest ik toch nog wat geduld hebben, dus stelde ik mij wat verdekt op tussen het struikgewas. Ik hoopte dat ze eventueel nog wat dichterbij zouden komen en dat gebeurde ook, alhoewel dat alles bij elkaar zeker een uurtje of anderhalf zou duren, maar uiteindelijk kon ik ze in de (tele)lens vangen.

Een reebok en een geit, daarachter een reegeit met haar jong van vorig jaar - Foto: ©Louis Fraanje

Een reebok en een geit, daarachter een reegeit met haar jong van vorig jaar – Foto: ©Louis Fraanje

Een kleine sprong

Vier stuks bij elkaar, een reebok en een geit, daarachter een reegeit met haar jong van vorig jaar, een kleine ‘sprong’ zou je kunnen zeggen. Een schitterend gezicht, vooral als je ziet hoe de reebok een beetje schuin mijn kant opkijkt, maar ik zit toch te ver weg voor hem.
Met het mooie strijklicht in de late namiddag, als extra bijvangst en helemaal op de achtergrond de honderden ganzen, die overwinteren hier in het Binnenveld, was het een ‘aanzit’ met een gouden randje, dat is zeker en vast!

Lees ook: Zwervend langs het wildspoor Deel 43

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/01/23/zwervend-langs-het-wildspoor-deel-42/