Dankdag in crisistijd

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Dankdag is juist nu vandaag belangrijker dan ooit!

Vandaag is het ‘Dankdag’ en dat brengt dit jaar wellicht velen in een zeer moeilijk parket, mede ook omdat wij 2022 gerust als een ‘crisisjaar’, mogen bestempelen.
Want… boeren wordt hun land ontnomen en vissers worden van de zee verjaagd, links en rechts van ons vallen bedrijven om, gewoon omdat ze de torenhoge energiekosten niet meer kunnen betalen en daarom ‘noodgedwongen’ hun bedrijf moeten sluiten en ga zo maar door!

Duizend vragen

In zo’n tijd lijkt het eigenlijk te zot voor woorden om ‘Dankdag’ te houden en is danken nou niet direct een voor de hand liggend thema, toch… mogen wij het er zeker niet bij laten zitten.
Niet dat ik zomaar even één-twee-drie een antwoord klaar heb liggen op al die duizend en één vragen, maar misschien is het toch niet zo verkeerd om elkaar juist te bemoedigen en samen ‘Dankdag’ te vieren?

Dankdag is juist nu vandaag belangrijker dan ooit! - Foto: ©Louis Fraanje

Dankdag is juist nu vandaag belangrijker dan ooit! – Foto: ©Louis Fraanje

Samen bidden

Samen met elkaar bidden op deze ‘Dankdag’ en alle vragen die ons bezighouden, neer te leggen voor die grote Schepper. We mogen het vertrouwen in die God niet verliezen, hoe moeilijk en uitzichtloos de toekomst misschien ook lijkt, vertrouw op Hem, want Hij heeft het laatste Woord!.
Samen bidden op ‘Dankdag’… is juist nu vandaag belangrijker dan ooit. Gewoon doen… zou ik zeggen!🙏

*******************************************************************************************************************************

Bekijk en beluister:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/11/02/dankdag-in-crisistijd/