Zomaar wat zwerven – Deel 90

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Terugblik met een beetje nostalgie – Op zaterdag 24 januari 2015 kwam ik ’s morgens vroeg vanaf de Meentdijk over de Dragonderweg, de weg was spiegelglad van de ijzel, en op veel plaatsen viel ook sneeuw, die alles bedekte met een prachtige witte deken.  Het was een half tot zwaar bewolkte koude dag met gemiddelde temperatuur van -1,7 °Celsius.

De Dragonderweg was nog een prachtige allee van bomen, en mede door de sneeuw was het helemaal een ‘sprookjesachtig’ geheel. Helaas zijn de bomen omgezaagd en verdwenen, en is ook het grootste deel van dit gebied bij Veenendaal volgebouwd. Een beetje dubbel allemaal, vooral als je je bedenkt dat dit gebied ook nog eens de ‘Groene Grens’ wordt genoemd, ja… dan moet ik toch even mijn wenkbrauwen fronsen!

De prachtige allee op de Dragonderweg met besneeuwde bomen, gezien vanaf de Meentdijk – Foto: ©Louis Fraanje

De prachtige allee op de Dragonderweg met besneeuwde bomen, gezien vanaf de Meentdijk – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Zondag 30 januari 2022 –  Prachtige zonsondergang

Vanmiddag om 17.15 uur zakte de zon, na een heerlijke zonnige zondag geschenen te hebben, langzaam als een goud/gele bal achter de horizon. Telkens weer een bijzonder moment om dit afscheid van de dag mee te maken, in ieder geval hebben Fransien en ik er weer van genoten!

Heel langzaam verdween de ondergaande zon als een goud/gele bal achter de horizon - Foto: ©Louis Fraanje

Heel langzaam verdween de ondergaande zon als een goud/gele bal achter de horizon – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Woensdag 2 februari 2022 –  Vlammend morgenrood

Vanmorgen om 08.10 uur verkleurde de ochtendhemel prachtig rood en geel. Een schitterend schouwspel met vlammende waaiers boven de Veluwse bossen. Echt iets om helemaal blij van te worden, na al die grijze dagen, en dubbel dankbaar aan die grote Schepper van al dit moois!

Een schitterend schouwspel met vlammende waaiers boven de Veluwse bossen - Foto: ©Louis Fraanje

Een schitterend schouwspel met vlammende waaiers boven de Veluwse bossen – Foto: ©Louis Fraanje

Edelherten en wilde zwijnen tussen de bomen

Onlangs waren Fransien en ik, nog laat in de namiddag op de Hoge Veluwe ergens in de buurt van het Zwarte Veld. Vanuit de dichte dekking van het bos verschenen een aantal edelherten, waarvan er een tweetal even samen tussen de oude bomen stil bleven staan. Nieuwsgierig keken ze onze kant op, vooraan staat een 22-ender en erachter een 14-ender, zo poseerden ze prachtig tussen het groen. De geweidragers staken erg mooi af bij het groene mos op de bomen.
En als er dan even later ook nog een stelletje nieuwsgierige wilde zwijnen achter de bomen vandaan komen, kan je dag niet meer stuk.

De twee schitterende geweidragers, met vooraan de prachtige 22-ender en erachter de 14-ender, staan als het ware te poseren tussen de bomen met het prachtige groene mos aan de onderkant - Foto: ©Louis Fraanje

De twee schitterende geweidragers, met vooraan de prachtige 22-ender en erachter de 14-ender, staan als het ware te poseren tussen de bomen met het prachtige groene mos aan de onderkant – Foto: ©Louis Fraanje

Een stelletje nieuwsgierige wilde zwijnen staat tussen de bomen te koekeloeren - Foto: ©Louis Fraanje

Een stelletje nieuwsgierige wilde zwijnen staat tussen de bomen te koekeloeren – Foto: ©Louis Fraanje

Nu ook in de Barneveldse Krant…

*******************************************************************************************************************************

En ook in de Lunterse Krant…

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 91

*******************************************************************************************************************************

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/02/11/zomaar-wat-zwerven-deel-90/