Reewild in de lens gevangen

Buiten in het Binnenveld genieten van de reeën…

Onlangs was ik na lange tijd weer eens in het Binnenveld, het was aardig nat in het gebied. Maar… tot mijn grote blijdschap kon ik – vanaf de weg – aardig wat reewild in de (tele)lens vangen. In een weiland liepen er zelfs 11 stuks bij elkaar, al kunnen dat er soms nog wel meer zijn. Dus geniet maar even mee! –
Een reegeit kijkt heel even op naar die vrijbuiter op de weg - Foto: ©Louis Fraanje

Een reegeit kijkt heel even op naar die vrijbuiter op de weg – Foto: ©Louis Fraanje

Op een heel andere plek lopen er zo'n 9 stuks bij elkaar in het weiland - Foto: ©Louis Fraanje

Op een heel andere plek tel ik er zo’n 9 stuks bij elkaar in het weiland – Foto: ©Louis Fraanje

Totaal lopen er zo'n 11 stuks bij elkaar, en helemaal links loopt een prachtige reebok in bastgewei. Van de fietsers op de achtergrond trekken de dieren zich weinig tot niets aan. - Foto: ©Louis Fraanje

Maar… totaal lopen er zo’n 11 stuks bij elkaar, en helemaal links loopt een prachtige reebok in bastgewei. Van de fietsers op de achtergrond trekken de dieren zich weinig tot niets aan. – Foto: ©Louis Fraanje

Weer op een andere plek zag ik dit tweetal, een mooi knopbokje met een geit, misschien wel broer en zus vermoed ik - Foto: ©Louis Fraanje

Weer op een andere plek zag ik dit tweetal, een mooi knopbokje met een geit, broer en zus vermoed ik – Foto: ©Louis Fraanje

En toen ik omkeek, stond de rest van de 'sprong' in mijn richting te koekeloeren - Foto: ©Louis Fraanje

En toen ik omkeek, stond de rest van de ‘sprong’ in mijn richting te koekeloeren – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte

Nog even dit; ga niet het weiland in om foto’s te maken, want dan verstoor je het reewild en gaan ze er als een speer vandoor. Als je gewoon op de weg of het fietspad blijft, dan is er niets aan de hand en kun je ook prachtige foto’s maken!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/02/02/reewild-in-de-lens-gevangen/