Een ‘ommetje’ door het Binnenveld – Deel 3 – Slot

Als we over de Rooseveltweg in Wageningen fietsen ontdekken we iets grappigs…

Al fietsend en tegelijkertijd om ons heen kijkend, ontdekken we allerlei kleuren op de flatgebouwen, sommige hebben op de zijkant grote vierkante blauwe borden op de zijkant, met daarop verschillende sterrenbeelden.

Ja… zoiets nodigt natuurlijk uit om eens wat nader te bekijken, nou dat is dan ook ‘toevallig’, op de eerste flat staat een Schorpioen, het sterrenbeeld van Fransien en de tweede flat de mijne een Boogschutter.  Al voel ik mij meer een schutter met de camera, dan met een boog, daar komt dan nog bij; dat de ‘boog’ ook niet altijd gespannen kan staan.
Eigenlijk best grappig, om even een kiekje bij te maken, maar verder houden wij ons daar zeker niet mee bezig, ook al kunnen sommige karaktertrekjes van sterrenbeelden aardig overeenkomen!

Fransien poseert maar eventjes heel stoer bij haar sterrenbeeld 'Schorpioen' - Foto: ©Louis Fraanje

Fransien poseert maar eventjes heel stoer bij haar sterrenbeeld ‘Schorpioen’ – Foto: ©Louis Fraanje

 

Al voel ik mij meer een jager met de camera, dan met een boog - Foto: ©Fransien Fraanje

Al voel ik mij meer een jager met de camera, dan met een boog – Foto: ©Fransien Fraanje

Aparte geiten

In Wageningen even een boodschap gedaan en daarna via de Nude(N225) richting Rhenen, om onderaan de Grebbeberg rechtsaf te slaan de Cuneraweg op richting Achterberg. Maar halverwege de Nude zagen we rechts in het weiland hele aparte geiten lopen.  Witte geiten met bruine koppen en hangoren, het bleek om de Boergeit te gaan.

De Boergeit met haar kleine in het weiland - Foto: ©Louis Fraanje

De Boergeit met haar kleine in de weide – Foto: ©Louis Fraanje

Zoiets blijf je toch wel even naar kijken - Foto: ©Louis Fraanje

Zoiets blijf je toch wel even naar kijken – Foto: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

Boergeit

De Boergeit (of Boerbok in het Afrikaans) is een geitenras dat begin 1900 ontstaan is in Zuid-Afrika door Nubische geiten te kruisen met Europese en Indische geiten. De naam van dit vleesras verwijst naar de Afrikaners die, vanwege hun agrarische achtergrond bij de kolonisering van Zuidelijk Afrika, ook wel Boeren worden genoemd. Meer: Boergeit

Een beetje nostalgie met dit droogrek voor melkbussen langs de weg - Foto: ©Louis Fraanje

Een beetje nostalgie met de bloemrijke klompen en dit droogrek voor melkbussen langs de weg – Foto: ©Louis Fraanje

Louis met camera bij de Grift- Foto: ©Fransien Fraanje

Louis met camera bij de Grift- Foto: ©Fransien Fraanje

ontdekt een jonge kievit - Foto: ©Louis Fraanje

ontdekt een jonge kievit – Foto: ©Louis Fraanje

 

 

 

Fietsend tussen de Grift en Maatsteeg, Fransien voorop, zoals het hoort..... grapje.- Eigen opname: ©Fransien & Louis Fraanje

Fietsend tussen de Grift en Maatsteeg, Fransien voorop, zoals het hoort….. grapje.- Eigen opname: ©Fransien & Louis Fraanje

Tenslotte

Als laatste deel van onze fietstocht, gaan we via het Binnenveld weer naar huis. Genoten van alles wat leeft, groeit en bloeit in de natuur, en niet te vergeten de prachtige wolkenluchten onder de open hemel.
Alles bij elkaar hebben we zo’n 30 kilometer op de trappers gestaan. En zo is dan weer een korte, maar zeker ook schitterende fietstocht is weer ten einde.

Zoals ik reeds eerder opperde; we hopen samen als “De Heitrappers” nog vaker op onze Harley Trapsons te stappen, gewapend met camera en kijker, om u dan ook weer – in woord en beeld – te laten meegenieten!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/05/21/een-ommetje-door-het-binnenveld-deel-3-slot/