Natuurfilm “HABITAT” nadert haar voltooiing!

Eindmontage van natuurfilm  =HABITAT=  in zicht…

De eindmontage van de nieuwe natuurfilm =HABITAT= Nationaal Park Drentsche Aa,  komt in zicht! Een vervelende griep gooide even wat roet in het eten maar inmiddels zijn Henk en Janetta Bos bezig met de afwerking van de film.

De natuurfilmers Henk en Janetta Bos bezig met de montage van hun nieuwste film - Foto: ©Nighthawk Productions

De natuurfilmers Henk en Janetta Bos bezig met de montage van hun nieuwste film – Foto: ©Nighthawk Productions

Goed gevoel

“Dat betekent dat we de film samen een paar dagen een aantal malen in alle rust doornemen voordat we overgaan tot de definitieve keuze zoals de film er in de bioscoopfilm uit gaat zien.” aldus de enthousiaste natuurfilmers uit Drenthe. ” Maar hij wordt echt geweldig, dat durven we nu wel al te beloven!
We hadden ons geen betere opvolger van WILDERNIS IN DRENTHE kunnen wensen en geloof me, dat geeft een goed gevoel!” aldus  Janetta Bos-Veenhoven.

=HABITAT= laat zien waarom het Nationaal Park Drentsche Aa tot de best bewaarde beekdallandschappen van West-Europa behoord! – Foto: ©Nighthawk Productions

Beekdallandschap met een blauwdruk uit de oertijd…

Drie jaar lang werken aan een film over een van de best bewaarde beekdallandschappen van West-Europa: het lijkt een miljoenen verslindende megaopdracht voor een grote productiemaatschappij die daarvoor met groot materiaal moet uitrukken. Niets is minder waar: voor het realiseren van hun nieuwe film =HABITAT= deinzen Henk en Janetta niet terug voor deze enorme klus! Met z’n tweeën… Dat ze wel degelijk hun mannetje staan bewezen ze al eerder met hun succesvolle bioscoopfilm “Wildernis in Drenthe”.

Bijna geruisloos glijdt het grillige water door het Drentse landschap… - Foto: ©Nighthawk Productions

Bijna geruisloos glijdt het grillige water door het Drentse landschap… – Foto: ©Nighthawk Productions

Stukje onzichtbaar Drenthe

Soms is het misschien nodig dat er een aanslag gepleegd op hun creativiteit om, met de eigenlijk beperkte middelen die ze tot hun beschikking hebben, de beelden te vergaren zoals ze dat in hun gedachten hebben maar opgeven staat niet in hun draaiboek! Het filmen onder water is daar een voorbeeld van. Henk:  “We staan zelf versteld van de schoonheid die je ziet direct onder het Drentse wateroppervlak. We willen een tipje van de sluier oplichten. Tot nu toe zijn we zeer tevreden over de gemaakte opnamen. Maar eenvoudig is dat zeker niet. Als je gewoon langs een willekeurig stroompje of diepje loopt, heb je geen flauw idee wat zich op dat moment op slechts enkele meters of minder onder water afspeelt. Dat is eigenlijk een stuk onzichtbaar Drenthe”.

Alsof je in een tijdmachine stapt en voor een andere dimensie staat: Drentse onderwaterwereld… - Foto: ©Nighthawk Productions

Alsof je in een tijdmachine stapt en voor een andere dimensie staat: Drentse onderwaterwereld… – Foto: ©Nighthawk Productions

Meer info:  Nighthawk Productions

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/11/20/natuurfilm-habitat-nadert-haar-voltooiing/