Wat zien zij toch daar…?

Soms zie je zomaar ineens vanuit je ooghoeken iets opvallends…

Dat overkwam mij afgelopen zondagmorgen 14 juli jl. toen ik door het buitengebied zwierf. Een rood/bonte koe stond samen met een blauwe reiger naar iets te kijken. Dat was op zich natuurlijk al een komisch gezicht, maar tegelijkertijd vraag je jezelf dan af; waar staan die twee dan naar te kijken?

Een rood/bonte koe en een blauwe reiger op de uitkijk – Foto: ©Louis Fraanje

Een rood/bonte koe en een blauwe reiger op de uitkijk – Foto: ©Louis Fraanje

Bijvangst

Het duurde niet lang of het raadsel was opgelost, want iets verderop stond een reegeit in het hoge gras. Blijkbaar vertoonde die zich zeker niet zo vaak hier in deze omgeving, want dan zal geen koe er van opkijken, die zijn heus wel wat gewend. Maar… goed, alles bij elkaar was dit wel een komisch gezicht en de camera legde geduldig alles vast. En zo had ik geen ‘twee’, maar ‘drie’ vliegen in één klap, in jagerskringen noemen ze dat ‘bijvangst’!

En... wat zagen die twee nou... iets verderop stond een reegeit in het hoge gras – Foto: ©Louis Fraanje

En… wat zagen die twee nou… iets verderop stond een reegeit in het hoge gras – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte…

Dat is nou het allerleukste van fotograferen, deze ‘onverwachte’ en ‘onvoorziene’ gebeurtenissen, waar je eigenlijk soms zomaar aan voorbij zou rijden. Daarom moet je ten allen tijde ‘alert’ zijn en goed om je heen kijken en… de camera altijd binnen handbereik, want soms moet je razendsnel reageren, anders is het alweer voorbij, voordat je het weet!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/07/15/wat-zien-ik/