Terugblik op een mooie herfstmorgen

Kleurrijke herinnering…

Sommige dingen staan gewoon op je netvlies gebrand, oftewel in je geheugen gegrift, zo ook nu bij het weerzien van deze  kleurrijke herfstfoto.

De opname is gemaakt op maandagmorgen 15 oktober 2007 om 09.40 uur,  ik was op weg naar Camping De Wildhoeve, om een boswandeling te gaan maken met een groep vakantiegasten.

Aantrekkingskracht

Al rijdend over de Hanedorperweg, zie ik bij de kruising met de Hertenkampseweg links van mij een schitterend herfstbeeld, ik parkeer de auto in de berm en met de camera  probeer ik dit mooie en sfeervolle moment vast te leggen.  Natuurlijk zijn en blijven die herfstkleuren een grote aantrekkingskracht op ons uitoefenen, het ene beeld is vaak nog mooier dan het andere.  Bij een temperatuur van zo’n 10 tot 11 graden is het heerlijk toeven op zo’n bospad en de twee wandelaars verderop het pad, maken het plaatje helemaal compleet.

Wandelend echtpaar op een vroege herfstmorgen – Foto: ©Louis Fraanje

Rustgevende sfeer

Zo’n kleurrijk plaatje treft de juiste sfeer van dat moment, als een soort van samenspel tussen mens en natuur in de ruimste zin van het woord. Ineens sta je er middenin en ben je – als het ware – deelgenoot geworden van het geheel en wandel je in gedachten mee met de personen op het bospad. Zoiets geeft nou voor ons een extra dimensie aan het fotograferen!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/11/06/terugblik-op-een-mooie-herfstmorgen/