LB Famke traint!

Onze hoop is op de toekomst gericht…

Trainer Rob Bouwens – Eigen Foto

Ben er best een beetje vol van. Maar bovenal heel gelukkig mee! Want Famke blijkt niets liever te doen dan trainen. Trainen in het schapen drijven. Net haar vierde lesje achter de rug, en wat doet ze het al goed! Ze doet dan ook haar stinkende best!

We hebben het bijzonder getroffen met haar trainer Rob Bouwens genaamd, die Famke heel goed aanvoelt. Het klikte onmiddellijk tussen Rob en Famke. Rob zag, en overwon! En andersom idem dito! Famke kon gelijk al bij de eerste kennismaking laten zien wat ze kon. ‘Toppertje’, en ‘een eitje’, was de hoopvolle reactie daarbij van haar trainer Rob. Nu, daar kunnen we op verder ‘bouwen’..!

Joss als voorbeeld

Haar grote voorbeeld was, vanaf het moment dat ik Famke als kleine puppy kreeg, haar pake Joss. Met diepe bewondering en groot respect keek ze naar hem op. Ze adoreerde hem en wilde maar 1 ding: net zo’n goede hoeder van de kudde schapen worden als hem!

Nu mag ze in de leer. Terwijl haar pake Joss langzaam in krachten afneemt, wast zij op tot een jong leergierig schapenhondje, dat er nu rijp voor is getraind te gaan worden.

Famke en pake Joss adoreren elkaar – Foto: ©Christien Mouw

Onmisbare honden – Foto: ©Christien Mouw

Christien met Famke – Foto: ©Frans Rutte

Opgelet aan beide kanten van het hek – Foto: ©Christien Mouw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twee nazaten

Joss, mijn grote vriend, mijn steun en toeverlaat bij het hoeden van de kudde schapen, met zijn grote diepbruine ogen waaruit zoveel liefde, blijdschap, vertrouwen en dankbaarheid spreken, van deze trouwe kameraad en top hoeder van de kudde schapen, heb ik nu twee nazaten verworven waar ik dolgelukkig mee ben.

Pake Joss houdt alles nog goed in de gaten – Foto: ©Christien Mouw

Vertrouwen

Onze hoop is op de toekomst gericht. En mijn verwachting is dat ze beiden, zowel LB Famke als LB Britt, net zo talentvol zullen zijn als hun pake Joss. Ik heb mijn trainer voor ze gevonden! De trainer aan wie ik mijn twee kostbare parels toevertrouw. Blindelings! Want dat is nu eenmaal een eerste vereiste. Vertrouwen! Dat is een kwestie van gevoel. En dat gevoel heeft me nog nooit verloochend!

De zusjes Famke@Brittje, beide nu nog in diepe bewondering opziend naar hun pake Joss, beide dromend van een toekomst waarin zij mij mogen gaan helpen de kudde schapen de heidevelden over te laten struinen. Rustig en bekwaam.

Zodra ze de schapen in het vizier hebben, zijn ze geheel gefocust – Foto: ©Christien Mouw

Voorwaarde

Een droom, die ik al zo heel lang diep in mij koesterde, begint vorm te krijgen. In de gestalte van Famke, die haar start in het schapen drijven heeft gemaakt. Haar zusje Britt van een half jaartje jonger, toont ook al duidelijk interesse in schapen. Zodra ze de schapen in het vizier krijgt, is ze er geheel op gefocust. En dat is een belangrijke voorwaarde om een goede schapenhond te worden.

Kostbare nazaten van Joss – Foto: ©Christien Mouw

Kostbare nazaten

Mijn twee kostbare nazaten van Joss zijn het waard goed getraind te worden. Want beide ‘working border collies’, die beide uit de volle 100% werklijnen afkomstig zijn, blijken deze eigenschappen in zich te dragen.

Ons gezamenlijk streven is erop gericht, Joss zijn twee nazaten net zo’n mooie toekomst te geven als hun pake Joss die heeft gekregen. Daar gaan we voor..!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/10/24/lb-famke-traint/