Het hert “Lambertus” op de Hoge Veluwe – Deel 12

Lambertus in beeld – Foto: ©Johan Jansen

Lambertus heeft zijn gewei nu ook geveegd!

Zondag 5 Augustus 2018. We hadden de hele avond bij de vijver van het slot gezeten. Samen met Louis en Fransien Fraanje en met Florus en Jannie van den Berg. Heel gezellig en de avond vliegt om als je zo met elkaar allerlei dingen bepraat, veel plezier hebt én… natuurlijk met zo nu en dan wat lekkers er bij.

Maar steeds met het oog op de weide achter de vijver en dan vooral de bosrand van het Veentjesbos, want stiekem hoopten we dat we Hubertus nog even zouden kunnen zien. We wisten al van Florus dat hij nog in de buurt was, want zij hadden hem diezelfde middag nog gezien.

Uiteindelijk zagen we hem vanuit het Veentjesbos de weide opkomen en spoedden ons dichterbij.
Maar het was al laat en Johan en ik wilde eigenlijk liever ook nog even gaan kijken of Lambertus misschien zijn gewei al had geveegd. Dus wij reden die kant op nadat ik toch nog even een kort ‘filmshotje’ van Hubertus had gemaakt.

Daar stond Lambertus tussen de bomen, lekker van de blaadjes te snoepen – Foto: ©Johan Jansen

En langs de takken schuren…

– Foto’s: ©Johan Jansen

 

 

 

 

 

 

 

Snoepen en raggen

Bij Schaarsbergen aangekomen, het was nog net voor sluitingstijd, liepen we snel naar de plek waar hij de laatste tijd vaak vertoeft. En wat denk je? Wat wij al vermoedden werd bewaarheid, daar stond hij tussen de bomen. Lekker van de blaadjes te snoepen maar ook druk met raggen door de takken.

Even poseren tussen de bomen – Foto: ©Johan Jansen

Flarden

Snel wat foto’s genomen en een klein stukje gefilmd. Het was al wat donker, zo onder de bomen. De avond die toch al geslaagd was kon nu helemaal niet meer stuk. Pas thuis zagen we dat Lambertus nog wat flarden bij zijn rechter oor had hangen. Dat hadden we in het bos niet eens goed gezien.

Ook Lambertus heeft nu zijn gewei geveegd – Foto: ©Johan Jansen

Vegen

De avond daarvoor had Ton Heekelaar hem nog gezien en was het nog niet duidelijk of hij al geveegd had of daarmee een begin had gemaakt. We gaan er dus van uit dat Lambertus het vegen in één dag heeft geklaard. Als we hem weer treffen, en niet zoals deze keer onder tijdsdruk stonden, moeten we nog eens goed kijken hoeveel ender hij nu geworden is. Op de foto`s en filmpje hebben we het nog niet goed kunnen zien. We gaan er vooralsnog van uit dat het bij een ongelijke 14 ender is gebleven.

Lekker smullen van het blad…

– Foto’s: ©Johan Jansen

Tenslotte…

Verder is het zo dat we de laatste tijd van al die keren dat we een glimp van hem opvingen, Lambertus nu toch weer alleen rondloopt. Hoe zal het verder gaan met dit mooie jonge hert? We blijven hem volgen.

Tekst:  ©Jacqueline Jansen

Wordt vervolgd…

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/08/08/het-hert-lambertus-op-de-hoge-veluwe-deel-12/