Reekalfje heeft even het “gekke halfuurtje”!

Zo leuk wat wij aan het einde van deze zondag 10 juni hebben meegemaakt…

Zoals gewoonlijk reden we een rondje door het Nationaal park de Hoge Veluwe. “Waar gaan we eerst heen?” zeiden we tegen elkaar. Allereerst hadden we Ingrid en Hans Pet opgezocht, omdat we een lekkere versnapering, uit Barneveld, hadden meegenomen voor hun.

Na een tijdje gezellig gekletst te hebben reden we door richting Schaarbergen. Daar zagen we de auto`s van onze vrienden Louis en Fransien en Florus en Jannie, bij de vogelhut staan. Wij ook daar heen. Dat was natuurlijk allemaal al bijzonder leuk, maar het leukste komt eigenlijk nog.

En daar zagen we een reegeit met een kalfje staan – Filmfoto: ©Jacqueline Jansen

Gekke halfuurtje

Nadat we , achter elkaar aan rijdend, weer een rondje hadden gedaan en gezellig wat hebben zitten drinken met elkaar was het tijd om richting uitgang te gaan. Weer reden we een stuk achter elkaar aan. Maar in plaats van echt helemaal naar de uitgang te gaan, zoals de anderen wel deden, gingen wij nog even richting het centrum. Omdat er nog wel wat tijd voor was. En daar zagen we een reegeit met een kalfje staan. Op zich natuurlijk al heel erg leuk om te zien, maar dit reekalfje had blijkbaar het “gekke halfuurtje”.

Het reekalfje rende maar heen en weer om de moeder heen – Filmfoto: ©Jacqueline Jansen

Geslaagde avond

Het reekalfje rende maar heen en weer. Soms even ging het in de buurt van de moeder staan. Om vervolgens weer heerlijk te dartelen. Dit hadden we nog nooit zo goed kunnen zien, in al die jaren dat we in het park komen. Wat was dit leuk om te zien. Echt een avond om door een ringetje te halen. Al met al een zeer geslaagde avond.

Het reekalfje kreeg er maar geen genoeg van – Filmfoto: ©Jacqueline Jansen

Tenslotte…

Helaas hebben we er geen goede foto`s van, omdat Johan niet wilde dat het filmpje verstoord werd door het geratel van de camera. Wel heb ik wat foto`s, in een minder goede kwaliteit, uit de film gehaald.

Tekst en foto’s:  ©Jacqueline Jansen

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/06/11/reekalfje-heeft-even-het-gekke-halfuurtje/