Hert Lambertus op de Hoge Veluwe – Deel 7

Woensdag 11 april 2018 – Lambertus heeft zijn linkergeweistang afgeworpen…

Wederom naar de plek gegaan waar we Lambertus en z’n kornuiten de avond ervoor ook gezien hadden. Omdat ik zo zoetjes aan weet waar ze zich ophouden, en dan bedoel ik vooral zijn kornuiten, was het eigenlijk gelijk bingo. Ze kwamen toevalligerwijs al snel uit de dekking en liepen richting de weg.

Lambertus heeft zijn linkergeweistang inmiddels afgeworpen – Foto: ©Johan Jansen

Lambertus heeft zijn linkergeweistang inmiddels afgeworpen – Foto: ©Johan Jansen

Lambertus

Op dat moment stopten er meerdere auto’s die het koppel ook in het vizier hadden gekregen. Met z’n allen stonden we af te wachten wat er ging gebeuren. De vier herten verlegden enigszins hun koers om even later de weg over te steken. Omdat we helemaal gefocust waren op deze groep hadden we hem niet in de gaten maar opeens stond Lambertus vlakbij achter ons, ook hij stak de weg over.

Oog in oog met Lambertus, die een geweistang kwijt is - Foto: Johan Jansen

Oog in oog met Lambertus, die nu alleen nog één geweistang heeft – Foto: ©Johan Jansen

Een vreemd gezicht…

... net verloren - Foto's: Johan Jansen

… net verloren – Foto’s: ©Johan Jansen

 

 

 

 

 

 

 

 

Afwachten…

Sinds de avond ervoor was inmiddels de linkerstang afgeworpen. Bij de rozenkrans van de nog aanwezige stang was al duidelijk een soort breuk waar te nemen dus deze zal er binnen zeer korte tijd ook wel af vallen. Het hele roedel begaf zich verder achter bomen en takken van het bos, dus konden we de aftocht blazen.
Nu maar weer afwachten hoe z’n nieuwe gewei er straks uit komt te zien.

Lees ook: Hert Lambertus op de Hoge Veluwe – Deel 8

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/04/12/hert-lambertus-op-hoge-veluwe-deel-7/