Hert Lambertus op de Hoge Veluwe – Deel 5

Heel kort weerzien van Lambertus… 

Het was op deze mooie zondagochtend de 8e april eigenlijk mijn bedoeling weer eens op zoek te gaan naar het moeflonlam dat al geruime tijd in gezelschap is van een aantal herten. Snel ben ik doorgereden naar de Tonnenberg, parkeerde de auto en liep daar het hele gebied door. Ook het Reeënbos en Autobos heb ik doorlopen. Tevens ben ik aan de overkant van de Kempenbergerweg om het rustgebied heen gelopen.

Dan sta ik opeens oog in oog met Lambertus – Foto: ©Johan Jansen

Dan sta ik opeens oog in oog met Lambertus – Foto: ©Johan Jansen

Van alles dichtbij

En wat me in het verleden al vaker is overkomen, gebeurde me ook nu weer. Je loopt tijden door een bepaald stuk bos te dwalen om wild te speuren en je komt zonder iets gezien te hebben terug bij de auto zie je opeens van alles dichtbij. En dat was nu weer het geval. Ik leg net de camera naast me neer op stoel, start de auto en wil wegrijden, zie ik links van het bospad, waar ik net vandaan ben gekomen, wat beweging in de dekking.

Heel rustig steekt Lambertus het bospad over – Foto: ©Johan Jansen

Heel rustig steekt Lambertus het bospad over – Foto: ©Johan Jansen

Beweging

Ik zet snel de auto weer uit, pak de camera en voordat ik uitgestapt ben steken er zo drie herten over die snel aan de andere kant van het pad in de dekking verdwijnen. Ik baal stevig dat ik deze niet op de foto heb kunnen krijgen, maar net als ik mij om wil keren om terug te lopen naar de auto, beweegt er nog iets tussen de bomen langs het bospad.

Op z’n dooie akkertje komt er nog een hert richting het bospad gelopen. Hij komt achter de bomen vandaan en we staren elkaar een paar tellen aan. Ik ben stom verbaasd, want ik sta ‘oog in oog’ met Lambertus. Hoe is het mogelijk , nadat we hem maanden niet gezien te hebben, is hij op eens daar. Zijn gewei heeft hij nog steeds op, maar hij is ook nog jong,  dus dat valt wat later er nog af.

En... verdwijnt hij even later in de dekking – Foto: ©Johan Jansen

En… verdwijnt hij even later in de dekking – Foto: ©Johan Jansen

In gezelschap

En net zo rustig als hij kwam zo rustig steekt hij ook het pad over en verdwijnt in de dekking in de richting waar ook de drie anderen heengegaan waren. Eén ding is nu in ieder geval duidelijk, Lambertus is voor zover ik gezien heb in gezelschap van drie andere herten.

Wie is er ook nog meer – soms – in gezelschap van drie andere herten? Precies, het ons ook zeer bekende hert  “Hubertus”. Allemaal heel apart!

Lees ook: Hert Lambertus op de Hoge Veluwe – Deel 6

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/04/11/hert-lambertus-op-hoge-veluwe-deel-5/