Naar buiten in het Rauwe Veld – Deel 31

Aparte reebok Hercules weer in beeld en rammelende hazen…

De vorige keer hingen de vellen erbij, rond de kop van de bijzondere reebok Hercules in het Rauwe Veld. Maar, toen ik enkele dagen geleden op een avond mijn rondje door het gebied maakte, zag ik hem in het late avondlicht tussen de andere reeën staan, inmiddels was het gewei zo goed als schoongeveegd.

Reebok Hercules samen met een reegeit op lavei – Foto: ©Louis Fraanje

Hercules met zijn bijzondere koptooi…

– Foto’s: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

 

Een 10-ender

Het was op dat moment, onmogelijk voor mij om echt dichtbij te komen, daarvoor was er gewoon te weinig dekking. Dus… moest ik van een flinke afstand – tussen de heiningdraden door – de bok op de gevoelige plaat proberen vast te leggen. Wel kon ik duidelijk zien dat zijn gewei aan beide kanten vijf enden telde, dus werd mijn vermoeden bewaarheid, dat hij nu een 10-ender moest zijn. Alleen kon ik hem nu helaas niet beeldvullend voor de lens krijgen, om het gewei goed te kunnen beoordelen, dus komt dat – hopelijk – later misschien nog wel een keer.

Hercules loopt als een matador door de arena van het Rauwe Veld – Foto: ©Louis Fraanje

Wild west

Op zich was het een geweldige avond, want in de verte hoorden we grutto’s, kieviten en wulpen, met daar tussendoor het gekras van een zwarte kraai. Met als klap op de vuurpijl, een aantal rammelende hazen, die op topsnelheid door het weiland stoven. Een complete wild-west show, als een speer stoven ze achter elkaar aan en om de haverklap hingen ze in de remmen, gingen op de achterpoten tegenover hun rivalen staan en deelden daarbij rake klappen uit!(Zie filmpje onder).

Ook Hercules heeft de rammelde hazen ontdekt – Foto: ©Louis Fraanje

Bijvangst

Hoewel het aardig koud was, kon onze avond niet meer stuk en hebben we met volle teugen en veel bewondering genoten van onze bijzondere bok Hercules en het overige reewild. Dat de hazen daar nog een extra schepje bovenop hebben gedaan met hun capriolen, was alleen maar een mooie bijvangst!
(Fotograferen van de hazen was – vanwege het weinige licht – geen optie, dat extra stukje vertier heb ik – zo goed en zo kwaad als het ging – gefilmd, zie onderaan het verhaal!)

Lees ook: Naar buiten in het “Rauwe Veld” – Deel 32

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/04/06/naar-buiten-rauwe-veld-deel-31/