Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 108

De lente begint met Hubertus…

Het is alweer een tijd geleden dat Hubertus voor vele parkbezoekers geregeld te zien was. Om tot rust te komen verblijft Hubertus, net als andere jaren, in de winter in een ander gebied dat wat verder van de doorgaande wegen af ligt. Vorig jaar lag dit weer wat anders want toen verbleef hij, zoals velen zich dat kunnen herinneren, meer in de buurt van het Zwarte Veld.
Geregeld zijn er echter foto’s verschenen van mensen die Hubertus in zijn winterverblijf hebben gezien dus helemaal onzichtbaar is hij daar nu ook weer niet.

Hubertus staat heel alert om zich heen te kijken – Foto: ©Johan Jansen

Weer een heel nieuw begin…

…voor een nieuw gewei – Foto’s: ©Johan Jansen

 

 

 

 

 

 

 

Serieus zoeken

Sinds afgelopen weekend zijn we op de voor ons bekende plekken, waar hij zich in de winter kan bevinden, maar weer eens wat serieuzer gaan zoeken wat vanmiddag resulteerde in een prachtige ontmoeting. Geheel relaxed stond hij zich daar tegoed te doen aan wat moeder aarde al zo voor hem te bieden heeft. Wel heel waakzaam overigens stond hij geregeld naar een bepaalde richting te kijken alsof hij vandaar iets verwachtte of misschien onraad rook. Wat ziet Hubertus er goed uit, ook de opbouw van het gewei is al weer goed te zien.

Hubertus voelt zich wel thuis tussen de bosbessenstruiken – Foto: ©Johan Jansen

Het vertrouwde gezicht van Hubertus…

– Foto’s: ©Johan Jansen

 

 

 

 

 

 

 

Tenslotte…

Na een poosje zo rustig samen met hem alleen te zijn geweest zijn we weer heel tevreden teruggegaan naar de auto. Natuurlijk niet zonder eerst wat foto’s te hebben gemaakt en wat gefilmd te hebben.
Op terugweg kwamen we onze natuurvriend Ton Heekelaar nog tegen die we, gelukkig voor hem, nog even konden uitleggen waar Hubertus zich op dat moment bevond.

Na deze mooie ontmoeting, nemen we afscheid van Hubertus – Foto: ©Johan Jansen

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 109

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/03/22/legendarische-hert-hubertus-deel-108/